Στο ΑΠΘ η πρεμιέρα των «ομάδων προστασίας»

Με πρακτορίστικες τακτικές αιφνιδιασμού ο υπουργός ΠροΠο βρέθηκε στο ΥΜΑΘ με επιλεγμένη δημοσιογραφική κάλυψη. Συνάντηση με τον πρύτανη Νίκο Παπαϊωάννου. ● Οι δικαιολογίες για το ξύλο στη Νέα Σμύρνη.

Αποστειρωμένες ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη αποκλειστικά σε κρατικά ΜΜΕ κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, που έβριθε μυστικοπάθειας, αυταρχικής λογικής και αλαζονικών σχολίων για την αντιπολίτευση. Από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με τον «φιλικό» προς την αστυνομία πρύτανη, φαίνεται πως θα ξεκινήσουν τη δράση τους οι «ομάδες προστασίας» της ΕΛ.ΑΣ. στα ΑΕΙ, εντός του Απριλίου.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που φαίνεται πως ακόμη και στις επίσημες επισκέψεις του επιλέγει να υιοθετεί πρακτορίστικες τακτικές αιφνιδιασμού. αντί για θεσμικές πρακτικές υπουργού, για άλλη μια φορά χθες βρέθηκε ξαφνικά στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα σε συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών - αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη.

Η επίσκεψη Χρυσοχοΐδη, αντί να προαναγγελθεί, ως είθισται, έγινε γνωστή στα ΜΜΕ μόλις το ίδιο πρωί. Χθες, τις δηλώσεις του επιτράπηκε να καταγράψουν μέσα στο ΥΜΑΘ μόνο η ΕΡΤ, το ΑΠΕ και η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, ενώ απ’ έξω περίμενε πλήθος άλλων τηλεοπτικών συνεργείων και διαπιστευμένων δημοσιογράφων εφημερίδων και ιστοσελίδων. «Θα τα πάρετε από την ΕΡΤ...», τους είπαν και τους ξεφορτώθηκαν.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο κ. Χρυσοχοΐδης, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Νίκο Παπαϊωάννου, με αφορμή την κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, σαν έτοιμος από καιρό, βρήκε την ευκαιρία να ανακοινώσει ότι στο δεύτερο 15νθήμερο του Απριλίου θα τοποθετηθούν οι πρώτες «ομάδες προστασίας» σε ορισμένα ΑΕΙ, από τις υπάρχουσες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., μέχρις ότου το φθινόπωρο να έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις και η εκπαίδευση των νέων αστυνομικών, όπως προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Ειδικά για το ΑΠΘ και τη συνεχιζόμενη έως και χθες κατάληψη, σχολίασε πως «όσοι εμποδίζουν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα, ας το καταλάβουν, ας το εμπεδώσουν και οι καταληψίες και όσοι τους στηρίζουν...». Μάλιστα, πίσω από τις αντιδράσεις είδε «ασήμαντες μειοψηφίες που ανακυκλώνονται στο διαδίκτυο», ενώ το όλο πνεύμα του υπουργού προϊδέαζε για νέα, επιτακτική αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της Πρυτανείας.

«Θα βάλουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση. Θα βάλουμε τέλος με τα όπλα και τα μέσα της δημοκρατίας», τόνισε.

Για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Αφού λοιπόν ο κ. Χρυσοχοΐδης επέλεξε να αποδράσει χθες από τις ευθύνες του στην πρωτεύουσα για τον άγριο ξυλοδαρμό αμέριμνων πολιτών στη Νέα Σμύρνη, ένιωσε μάλλον ασφαλής στο αποστειρωμένο περιβάλλον του ΥΜΑΘ να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση για «γελοιότητες».

Πινακας ζωγραφικής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, για τα επεισόδια της Κυριακής

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Απαντώντας σε ερώτηση για την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία που έχει γίνει συνήθης πρακτική της ΕΛ.ΑΣ. επί των ημερών του, είπε ότι «άσκοπη βία δεν δικαιολογείται, είμαστε απόλυτοι σε αυτό». Προσπάθησε όμως να δημιουργήσει συσχετισμούς υπέρ των αστυνομικών προσθέτοντας: «Στα επεισόδια αυτά δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, έγιναν 11 συλλήψεις, ενώ σε βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται να ασκείται βία σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων».

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του ΜέΡΑ25 περί «απειλούμενης δημοκρατίας, λόγω αστυνομικής βίας», ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε εμφανώς θιγμένος: «Εχω να πω ένα και μόνο: Γελοιότητες. Αν οι δημοκρατικοί θεσμοί κινδύνευσαν και η χώρα απειλήθηκε, αυτό συνέβη επί των ημερών που είχαν αυτοί τη διακυβέρνηση του τόπου».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν έχει «κλειδώσει» για τις 13 Μαΐου - Δήλωση του υπουργού …