Ποτάμι φοιτητών κατά του νόμου Κεραμέως και της ωμής καταστολής

Στους δρόμους και πάλι φοιτητές και εκπαιδευτικοί, που προχωρούν σε δυναμικές διαδηλώσεις από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και από τα Ιωάννινα μέχρι την Κομοτηνή καταγγέλλοντας ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση συμπλήρωσε ένα χρόνο «κλειστή» για να εφαρμοστεί ο νέος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη και διαμηνύοντας πως δεν θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί στις σχολές τους. 

Η πορεία στην πρωτεύουσα ξεκίνησε από τα Προπύλαια και συνέχισε στη Βουλή με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν δυναμικά συνθήματα, όπως τα εξής: «με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία», «Η τρομοκρατία δεν μας σταματά, αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά», «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» και να τραγουδούν Χικμέτ - Μικρούτσικο: «είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει, είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε». «Εμείς δεν ξέρουμε τι είναι ομίχλη. Εμείς που λες όλα τα φτιάχνουμε στο φως» γράφει ένα από τα πλακάτ.

Το φοιτητικό κίνημα διαμαρτύρεται τους τελευταίους μήνες για τις αλλαγές στην Παιδεία, την πανεπιστημιακή αστυνομία και την απουσία λήψης επαρκών μέτρων για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών και φοιτητών - μαθητών.

Η νέα κινητοποίηση γίνεται μία μέρα μετά την προκλητική παρουσία ομάδων ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ έξω από το Πάντειο κατά τη διάρκεια συνέλευσης φοιτητών και δύο 24ωρα μετά την επιχείρηση - φιάσκο της αστυνομίας να «χτυπήσει» τη φοιτητική κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Eurokinissi

«Μπροστά στη συμπλήρωση ενός χρόνου κλειστών πανεπιστημίων, οι φοιτητές σε όλη τη χώρα ζητούν άνοιγμα των σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας. Δίνουν απάντηση στην καταστολή και τρομοκρατία της κυβέρνησης σε βάρος του λαού και της νεολαίας», αναφέρει το ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών).

Επιπλέον, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος επικρίνει την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, για το ότι «συνεχίζει την ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών και μαθητών», ότι «έδειξε το αντιεκπαιδευτικό πρόσωπό της και με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του νηπιαγωγείου και των νηπιαγωγών» και ότι «επιχειρεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση σχολικής μονάδας του νόμου 4692/2020, που ψήφισε πέρυσι και ο κλάδος έχει απορρίψει».

Αυτή τη στιγμή, κλειστοί είναι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, όπως και ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» του μετρό.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος 0,06%, στα 175,44 εκατ. ευρώ ο τζίρος

Πάντως η αγορά έκλεισε με θετικό πρόσημο για έκτη συνεδρίαση στη διάρκεια των οποίων ο …