Τσίπρας: Σας κατηγορώ, γιατί επιστρατεύετε την καταστολή αντί για την πειθώ

Ευθεία επίθεση στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της "μονομαχίας" μεταξύ των δύο για την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με τα περιστατικά αστυνομικής βίας, επαναλαμβάνοντας την κατηγορία ότι ο πρωθυπουργός "επιλέγει ως βασική στρατηγική την ένταση και το διχασμό".

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε τη "συμπαράστασή" του σε όλους τους πολίτες "που κακοποιήθηκαν" από την αστυνομική αυθαιρεσία, ενώ ευχήθηκε "ταχεία ανάρρωση" στον αστυνομικό που τραυματίστηκε – όπως είπε - από την επίθεση "χούλιγκαν".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα χαρακτήρισε "απεχθή φαινόμενα" που "δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά από κανέναν δημοκρατικό πολίτη", τονίζοντας ότι είναι "ευθύνη" της πολιτείας και "αντικειμενική ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη τόσο των πολιτών όσο και των αστυνομικών".

"Σήμερα, μετά τα όσα έχουν συμβεί τι τελευταίες ημέρες, δεν είμαι εδώ απλά για να σας ρωτήσω. Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου σας ρωτώ. Αλλά ταυτόχρονα σας κατηγορώ", ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

"Σας κατηγορώ γιατί στην πιο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, με τους πολίτες πιεσμένους, κουρασμένους, απελπισμένους από τη πανδημία, εσείς επιχειρείτε να ξεφύγετε από τις ευθύνες σας, επιλέγοντας ως βασική σας στρατηγική την ένταση και το διχασμό", τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στη διαχείριση της πανδημίας, κάνοντας λόγο για "αποτυχία" με "τραγικά αποτελέσματα". 

"Σας κατηγορώ, γιατί επιστρατεύετε την καταστολή αντί για την πειθώ, το διχασμό αντί για την αναγκαία κοινωνική συνοχή και ειρήνη. Υποσχεθήκατε στους πολίτες ασφάλεια, αλλά ζούμε σε ένα ζοφερό καθεστώς ανασφάλειας", είπε ο αρηχγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι πολίτες φοβούνται να βγουν έξω από τα σπίτια τους, στις πλατείες, στις γειτονιές τους. 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …