Κρήτη: Μαζικές συγκεντρώσεις κατά της αστυνομικής βίας

Από τη συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας στο Ηράκλειο (12.03.21)

Με δυναμικές συγκεντρώσεις σε Ηράκλειο, Χανιά, Αγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα πολίτες της Κρήτης ανταποκρίθηκαν στο πανελλαδικό κάλεσμα για την καταδίκη της αστυνομοκρατίας και της κρατικής βίας. 

Με τήρηση των μέτρων προστασίας και χωρίς να υπάρξει σε καμία περίπτωση ένταση πολίτες σε όλο το νησί κατήγγειλαν τα συνεχόμενα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και έστειλαν μήνυμα αντίστασης από όλες τις γειτονιές της Κρήτης. 

Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ενώ το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και πορείες στα Χανιά, στον Αγιο Νικόλαο και στην Ιεράπετρα. 
 

Από τη συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας στο Ηράκλειο (12.03.21)

Βίντεο από τη συγκέντρωση στον Αγιο Νικόλαο (13.03.21) - (Πηγή Cna.gr):

 

Βίντεο από τη συγκέντρωση στην Ιεράπετρα (13.03.21) -  (πηγή ΗΧΩNews.gr):
 

 

Στα Χανιά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία το απόγευμα του Σαββάτου στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς μετά από κάλεσμα της ROSA NERA, ενάντια στην προσπάθεια απόδοσης νέου "πολιτικού" ρόλου στην αστυνομία, ενάντια στις πολιτικές υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης της υγείας και της παιδείας, ενάντια στην υποτίμηση των εργατικών κατακτήσεων. 

Σύμφωνα με τη Συλλογικότητα υπεράσπισης της κατάληψης Rosa Nera «η συγκέντρωση - με συνθήματα "εκτός ωραρίου" - αμφισβήτησε την κρατική πρόταση πως η μπατσοκρατία και η βία της μπορεί να είναι μέσο επίλυσης των ζητημάτων που ανακύπτουν από τον Covid. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης έγινε και ανοιχτή συνέλευση».
 

Από τη συγκέντρωση στα Χανιά (13.03.21)

Και αντιρατσιστική συγκέντρωση το μεσημέρι του Σαββάτου

Στα Χανιά το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση ενάντια στις ταξικές πολιτικές διακρίσεων και τον κοινωνικό αποκλεισμό, που καλούσαν συλλογικότητες υπαράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών και προσφύγων.

Από τα βασικά αιτήματα της συγκέντρωσης ήταν ίσα δικαιώματα σε υγεία και παιδεία για τους πρόσφυγες καθώς και παροχή ασύλου.

Αντιρατσιστική συγκέντρωση στα Χανιά (13.03.21)

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν έχει «κλειδώσει» για τις 13 Μαΐου - Δήλωση του υπουργού …