Έκρηξη άνοιξης στο ηφαίστειο του Σαρωνικού…

Μια νοερή, εαρινή απόδραση σε έναν ξεχωριστό προορισμό!

Με οδηγό το ταξιδιωτικό site www.viewsofgreece.gr, θα ανακαλύψουμε εδώ μια ακόμη γεωλογική ιδιομορφία του τόπου μας, καθώς στη χερσόνησο αυτή του Μοριά βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά ηφαίστεια στον ελλαδικό χώρο!

Μια γρήγορη ματιά στον χάρτη μπορεί να σε ξεγελάσει!

Μοιάζει με νησί καθώς στρογγυλοκάθεται στα γαλάζια νερά του Σαρωνικού ανάμεσα στην Αίγινα, στο Αγκίστρι και στον Πόρο. Αν όμως προσέξεις καλύτερα θα διαπιστώσεις ότι μια στενή λωρίδα γης, μόλις τριακοσίων μέτρων πλάτους, συνδέει αυτήν τη μικρή στεριά με τη μητρική γη της Πελοποννήσου, προσδίδοντας, σύμφωνα με την επιστήμη της Γεωγραφίας, την ιδιότητα της χερσονήσου. 

Μέθανα

Θοδωρής Αθανασιάδης / viewsofgreece.com

Όταν επιτραπούν και πάλι οι μετακινήσεις, αυτή θα είναι μια θαυμάσια ιδέα για εκδρομή, ακόμη και μονοήμερη από την πρωτεύουσα. Μέσω Επιδαύρου σε 2 ώρες θα είστε εκεί, για να ανακαλύψετε έναν αλλιώτικο τόπο με θαυμάσιες παραλίες, υπέροχα ψαροχώρια, ιαματικές πηγές και μια κατάφυτη ενδοχώρα που αυτήν την εποχή γεμίζει ανοιξιάτικα χρώματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με διαδρομές, μικρά μυστικά, για εξερευνήσεις και πεζοπορία δείτε εδώ: https://viewsofgreece.gr/methana-to-ifaisteio-tou-saronikou/ 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας: Μπαίνουμε στα δάση για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών

Επιδίωξη η βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της φετινής αντιπυρικής περιόδου Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε σήμερα ο …