Κλιμακώνει ένταση Τουρκία πριν διερευνητικές: ρηματική διακοίνωση της Άγκυρας σε Ελλάδα, Ισραήλ, Ε.Ε

Λίγες ώρες πριν την έναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας- Τουρκίας στην Αθήνα, η Άγκυρα προκαλεί εκ νέου. 

Πριν από λίγες ώρες, η Τουρκία έστειλε ρηματική διακοίνωση σε Ελλάδα, Ισραήλ και Ε.Ε., στην οποία αναφέρει ότι πρέπει να ενημερωθεί και να ζητηθεί η έγκρισή της για έργα που αφορούν περιοχές που εκτείνεται η υφαλοκρηπίδα της. 

Η διακοίνωση σχετίζεται με τη διασύνδεση των ηλεκτρικών συστημάτων Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, για την οποία υπογράφηκε μνημόνιο κατανόησης στη Λευκωσία στις 8 Μαρτίου. 

Διπλωματικές πηγές στην Άγκυρα αναφέρουν πως το σημείο του υποθαλάσσιου καλωδίου στην περιοχή ανάμεσα στην Κύπρο και την Κρήτη περνά μέσα από την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Με αφορμή αυτό το έργο η Τουρκία και διαμαρτύρεται, αλλά και προειδοποιεί για τον αγωγό EastMed που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην ίδια περιοχή.  

Αν και ακόμα δεν υπάρχει επίσημη απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, πράγμα που σημαίνει ότι η Αθήνα δε θέλει να δυναμιτίσει το κλίμα πριν την έναρξη των διερευνητικών επαφών, είναι σαφές ότι η Άγκυρα προσθέτει «κρίκους» σε μια αλυσίδα κινήσεων, οι οποίες δεν είναι στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης. 
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …