Δίμηνη ενίσχυση με 534 ευρώ στους πωλητές της «Σχεδίας»

Φωτογραφία αρχείου

EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Τη χορήγηση έκτακτης αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για καθέναν από τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 για τους διανομείς του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός με πωλητές της «Σχεδίας» και εκπροσώπους της ΜΚΟ «Διογένης» που εκδίδει το περιοδικό.

Μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τους 150 πωλητές της «Σχεδίας»,  πολλοί εκ των οποίων φιλοξενούνται στις δομές φιλοξενίας αστέγων του Δήμου Αθηναίων. 

«Επιδιώκουμε να στηρίξουμε τους ευάλωτους συνανθρώπους μας όσο περισσότερο γίνεται», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης. «Δεν θέλω να συνεχίσω το στερεότυπο που θέλει τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας να ασχολείται μόνο με τα εργασιακά και τα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης. Η μέριμνα για τους αστέγους είναι μέτρο της κοινωνικής μας ευαισθησίας και της ανθρωπιάς μας. Η σημερινή συνάντηση φώτισε ακόμη περισσότερο μπροστά μου το πρόβλημα με τους αστέγους. Ανέδειξε το μέγεθος των ευθυνών της Πολιτείας, αλλά έδειξε και τον δρόμο προς περισσότερο σύγχρονες και ανθρώπινες λύσεις. Λύσεις που οφείλουμε πρώτα από όλα στην ίδια μας τη συνείδηση», συμπλήρωσε.

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Η δημοσίευση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες, αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …