Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

© Petrovich11 | Dreamstime.com

Νέο χτύπημα του Εγκέλαδου στην Ιαπωνία, καθώς υποθαλάσσιος σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών έγινε σήμερα στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στην ανατολική ακτή του νησιού Χονσού της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ).

Σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA), εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι από το οποίο μπορεί να προκληθούν κύματα ύψους ενός μέτρου.

Η ισχυρή δόνηση, με με εστιακό βάθος 60 χιλιομέτρων, έγινε αισθητή και στο Τόκιο.

Δέκα χρόνια από την τραγωδία του 2011

Ο σεισμός σημειώθηκε σε περιοχές που είχαν ήδη πληγεί από την καταστροφή της 11ης Μαρτίου του 2011, σύμφωνα με το δημόσιο δίκτυο NHK.

Τότε 9 Ρίχτερ προκάλεσαν το τσουνάμι, το οποίο σφυροκόπησε τις ιαπωνικές ακτές αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 19.000 και προκάλεσε την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα που έκανε ακατοίκητες ολόκληρες πόλεις για χρόνια, εκτοπίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Η νέα ισχυρή δόνηση καταγράφηκε πέντε μέρες μετά από εκείνη των 4,8 βαθμών στον κεντρικό νομό Ιμπαράκι της Ιαπωνίας, βόρεια του Τόκιο.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

Οι καταθέσεις από νοικοκυριά και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα μειώθηκαν κατά 156 εκατ. ευρώ και οι …