Ερντογάν πανικό: Αναζητά φίλους -Εξαπολύει «επίθεση γοητείας» σπάσει (αυτο)απομόνωσή τουρκία

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία θέλει να αυξήσει "τον αριθμό των φίλων της" και να μεταμορφώσει την περιοχή "σε μια νησίδα ειρήνης", συνεχίζοντας την επίθεση γοητείας που έχει εξαπολύσει προκειμένου να βγάλει τη χώρα του από την αυξανόμενη απομόνωσή της στην περιφερειακή και διεθνή σκηνή.

"Είμαστε αποφασισμένοι την ερχόμενη περίοδο να μεταμορφώσουμε την περιοχή μας σε μια νησίδα ειρήνης αυξάνοντας τον αριθμό των φίλων μας και διευθετώντας τις εχθρότητες", είπε στη διάρκεια του συνεδρίου του ισλαμοσυντηρητικού κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα.

"Η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια να γυρίσει την πλάτη ούτε στη Δύση ούτε στην Ανατολή", πρόσθεσε ο Ερντογάν, που διεξάγει, έπειτα από μήνες αν όχι χρόνια εντάσεων, μια επίθεση γοητείας προς τους δυτικούς συμμάχους του και περιφερειακούς αντιπάλους με τους οποίους η Άγκυρα είχε ψυχρανθεί, όπως με την Αίγυπτο.

"Είμαστε πεπεισμένοι πως δεν υπάρχει κανένα θέμα που δεν μπορούμε να επιλύσουμε με τις χώρες που σέβονται τα εθνικά μας συμφέροντα", συνέχισε.

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τους δυτικούς συμμάχους της καθώς και με χώρες της περιοχής εντάθηκαν λόγω πολλών αντιδικιών, κυρίως για το θέμα του διαμοιρασμού των ενεργειακών πόρων στη Μεσόγειο, των επεμβάσεων της Άγκυρας στη Συρία και στη Λιβύη και της υποστήριξής της σε κινήματα που προέρχονται από το πολιτικό ισλάμ.

Όμως η Άγκυρα πολλαπλασιάζει από τις αρχές του έτους χειρονομίες που αποσκοπούν να κατευνάσουν τις εντάσεις.

"Θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε τις σχέσεις μας με όλες τις χώρες, από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τη Ρωσία, από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τον αραβικό κόσμο ανάλογα με τα συμφέροντα της Τουρκίας και τις προσδοκίες του λαού μας", πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Παρά την απότομη αύξηση του αριθμού των μολύνσεων από κορονοϊό στην Τουρκία, η αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο ήταν κατάμεστη, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων που ήρθαν από τις τέσσερις γωνίες της χώρας και που έμοιαζαν να αδιαφορούν για τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Ο Ερντογάν προσπάθησε επίσης να καθησυχάσει τις αγορές μετά την κατάρρευση της τουρκικής λίρας που ακολούθησε την αποπομπή του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

"Οι πρόσφατες διακυμάνσεις στις αγορές δεν αντανακλούν τα ουσιώδη, την πραγματική δυναμική και τις δυνατότητες της τουρκικής οικονομίας", εκτίμησε.

Κάλεσε επίσης τους πολίτες να επενδύσουν στην τοπική αγορά ενδεχόμενες οικονομίες τους σε ξένα νομίσματα ή χρυσό.

"Θα ήθελα οι συμπολίτες μου να μπορέσουν να μεταφέρουν στην οικονομία και στην παραγωγή τα ξένα νομίσματα και τον χρυσό που έχουν στα σπίτια τους επενδύοντας σε διάφορα χρηματοοικονομικά προϊόντα", είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …