Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: 12 μονάδες μπροστά η ΝΔ - Οι απαντήσεις για ελληνοτουρκικά και Μπάιντεν

Προβάδισμα 12 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, σύμφωνα με τη νέα μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη. Πιο αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει 37%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25%, ενώ ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής με 7%, ΚΚΕ με 5,5%, Ελληνική Λύση με 4,5%, ΜέΡΑ25 με 3%. «Άλλο» απάντησε το 7,5% ενώ οι Αναποφάσιστοι/ΔΑ φτάνουν στο 10,5%.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 11 μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 35% και τον ΣΥΡΙΖΑ 25%. Ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, ΚΚΕ με 5%, Ελληνική Λύση με 4,5% ΜέΡΑ25 με 3%, «άλλο» απαντά το 7%, λευκό/άκυρο/αποχή 5% και ΔΑ/Αναποφάσιστοι είναι στο 10%.

Η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι στο 76% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 69%.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα πατώντας εδώ.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 16 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα. Καταλληλότερο για πρωθυπουργό θεωρούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 43% των ερωτηθέντων έναντι 27% που επιλέγουν τον Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απάντησαν το 27%.

Σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τα ελληνοτουρκικά το 41% κρίνει ότι ήταν θετικές (33% μάλλον θετικά, 8% σίγουρα θετικά), ενώ το 39% εκτιμά ότι ήταν αρνητικές (25% μάλλον αρνητικά, 14% σίγουρα αρνητικά). Οι θετικές απαντήσεις για τις ευρωπαϊκές αποφάσεις προέρχονται κυρίως από ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής (66%) και της ΝΔ (55%) ενώ οι αρνητικές κυρίως από ψηφοφόρους του ΚΚΕ (67%) και του ΣΥΡΙΖΑ (47%).

Στο ερώτημα εάν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα βοηθήσει στην εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, το 32% απάντησαν θετικά (πολύ 11%, αρκετά 21%) και το 32% αρνητικά (12% λίγο, 20% ελάχιστα έως καθόλου). Οι περισσότερες θετικές απαντήσεις δόθηκαν από ψηφοφόρους της ΝΔ (51%) και του Κινήματος Αλλαγής (42%) και οι περισσότερες αρνητικές από ψηφοφόρους του ΚΚΕ (72%) και του ΣΥΡΙΖΑ (39%).

Με την πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, συμφωνεί το 33% των ερωτηθέντων, μάλλον συμφωνεί το 15%, μάλλον διαφωνεί το 11% και σίγουρα διαφωνεί το 19%.

Οι περισσότερες θετικές απαντήσεις για σύσταση προανακριτικής δόθηκαν από ψηφοφόρους της ΝΔ (55%) και του Κινήματος Αλλαγής (42%) και οι περισσότερες αρνητικές απαντήσεις από ψηφοφόρους του ΚΚΕ (36%) και του ΣΥΡΙΖΑ 30%. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 12% σίγουρα συμφωνεί και 16% μάλλον συμφωνεί με τη σύσταση προανακριτικής. 

Η ταυτότητα της έρευνας

Η έρευνα της Pulse είναι πανελλαδική και έγινε τηλεφωνικά με τη χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου σε δείγμα 1.306 ατόμων το διάστημα 26 - 28 Μαρτίου 2021.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αλέξης Γεωργούλη: Ξανά υποψήφιος στις ευρωεκλογές

«Σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη συμπόρευσή μου με το Πράσινο Κίνημα για …