Press Cafe: Δύο λεπτά σημεία στην υπόθεση Παππά-Καλογρίτσα

Ο Χρήστος Καλογρίτσας τον Αύγουστο του 2016 έλαβε 3 εκατ. ευρώ από την αραβική εταιρεία «Consolidated Contractors Company». Η «CCC» λέει πως του τα έδωσε για να της κατασκευάσει ένα εμπορικό κέντρο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο κ. Καλογρίτσας λέει πως η σύμβαση υπεργολαβίας ήταν εικονική και τα χρήματα προορίζονταν για τηλεοπτική άδεια.

Ο Νίκος Παππάς και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκονται στην υπόθεση επειδή η πλευρά Καλογρίτσα υποστηρίζει πως όλα έγιναν βάσει δικού τους πλάνου. Δεν υφίσταται οποιαδήποτε ζημιά του Δημοσίου μια και μιλάμε για οικονομική διαφορά δύο ιδιωτικών εταιρειών, απλώς η προανακριτική θα ερευνήσει αν υπάρχει δωροδοκία πολιτικού προσώπου, του Νίκου Παππά. Μια χαρά πολιτικό αφήγημα σπέκουλα για τους επόμενους μήνες, μια και στο κάδρο θα μπει και η εφημερίδα «Documento» που ανήκε στον κ. Καλογρίτσα πριν περάσει στον Κώστα Βαξεβάνη.

Βλέπουμε ωστόσο δύο λεπτά σημεία στη δικογραφία και αξίζει να επισημανθούν:

1) Υπάρχουν ήδη δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τη «CCC» και ζητούν από τον Χρήστο Καλογρίτσα να επιστρέψει τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο θεώρησε ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν προσκόμισε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ήταν εικονική η σύμβαση. Η Νέα Δημοκρατία «ξέχασε» να βάλει τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση μέσα στην πρότασή της για την προανακριτική.

2) Στις 14 Οκτωβρίου 2016 η πλευρά Καλογρίτσα απαντά με e-mail πως ενδιαφέρεται για το κατασκευαστικό έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στις 14 Οκτωβρίου ωστόσο η πλευρά Καλογρίτσα βρίσκεται ήδη εκτός τηλεοπτικών αδειών (από τις 22 Σεπτεμβρίου). Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να συνεχίζει να μιλά με τους Αραβες για μια εικονική σύμβαση από τη στιγμή που δεν υφίσταται πλέον ο λόγος της εικονικότητας;

▶ O στρατηγός Φλώρος να ακούσει τραγουδίστριες και για την 28η Οκτωβρίου

EUROKINISSI/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ/POOL

Το είδαμε και αυτό: ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, αποφάσισε να είναι η σοπράνο Αναστασία Ζαννή αυτή που θα έψελνε τον εθνικό ύμνο το πρωί της 25ης Μαρτίου στην Ακρόπολη. Ετσι η «διεθνούς φήμης σοπράνο» πήρε τη... δουλειά και -ας πούμε- τραγούδησε live από τον Ιερό Βράχο, γοητεύοντας -λέμε τώρα- όλη την οικουμένη.

Το πώς έγινε η επιλογή της διεθνούς φήμης, όπως γράψαμε και στην efsyn.gr, το πληροφορηθήκαμε από τη γλαφυρή περιγραφή του Μανόλη Κοττάκη στην «Εστία»: «Ὁ ἀρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντῖνος Φλῶρος έπιασε στόν ἀέρα τήν φλόγα τῆς Ζαννῆ! Ἡ Ἀναστασία ἔφθασε μέσῳ κάποιου γνωστοῦ της ἔξω ἀπό τήν πόρτα τοῦ ἀρχηγοῦ, τόν συνάντησε, τοῦ ἔδειξε σέ βίντεο πώς εἶχε ἀπαγγείλει στό παρελθόν τόν ἐθνικό ὕμνο στήν παρέλαση τῆς Ὁμογένειας τῆς Νέας Ὑόρκης καθώς καί στήν ἑορτή πού πραγματοποιεῖται στόν Λευκό Οἶκο –ἐνθουσιάζοντας τόν Πρόεδρο Κλίντον– τοῦ ἔδειξε πώς εἶχε ἀπαγγείλει στό παρελθόν τόν ἐθνικό ὕμνο πρίν ἀπό ἀγῶνα τῆς ἐθνικῆς ὁμάδας καλαθοσφαίρισης στό ΟΑΚΑ καί τόν ἔπεισε. Ὁ Ἀρχηγός ἀποφάσισε τέλη Ἰανουαρίου, ἀρχές Φεβρουαρίου, νά ἀποδώσει ἡ Ἀναστασία Ζαννῆ τόν ἐθνικό ὕμνο πάνω στόν βράχο τῆς Ἀκροπόλεως τήν ἱστορική μέρα τῆς 25ης Μαρτίου. Στόν ἑορτασμό γιά τά διακόσια χρόνια ἀπό τήν ἀνεξαρτησία μας».

Επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ήταν εκείνος που υπέγραψε και την... ενορχήστρωση: «Οἱ σπουδαῖοι μουσικοί μας στίς Ἔνοπλες Δυνάμεις ἤθελαν νά ἀποδοθεῖ ὁ ἐθνικός ὕμνος μέ “ἔνταση”, μέ κίνδυνο ὅμως νά χανόταν μέσα στίς νότες ἡ βροντώδης φωνή τῆς Ἀναστασίας. Κλασσική διπλωμάτης ὅπως εἶναι στήν ζωή της, χαμηλῶν τόνων, καθόλου “ἀσφυκτική”, τούς πρότεινε νά ἠχογραφήσουν στίς πρόβες τόν ὕμνο μέ τόν τρόπο πού θέλουν νά ἀποδοθεῖ ἐκεῖνοι πού εἶναι ἐμπειρότεροι καί μέ τόν τρόπο πού νοιώθει καλύτερα ἡ ἴδια. Καί ἄς ἀποφασίσει ὁ ἀρχηγός ΓΕΕΘΑ. Ἔτσι καί συνέβη. Ὁ κύριος Φλῶρος ἀποφάσισε. Α cappella!».

Καταλαβαίνετε πόσο γελοίο είναι όλο αυτό, έτσι;

▶ Συζητάμε, αύριο, για την «Ελευθερία του Τύπου και ΜΜΕ»

Αύριο Τρίτη, στις 18.30, σας περιμένουμε διαδικτυακά για μία -πιστεύω- ενδιαφέρουσα συζήτησε για τα Media. «Πόσο ελεύθεροι είναι οι δημοσιογράφοι να κάνουν τη δουλειά τους; Ποιος είναι ο ρόλος των ιδιωτικών και κυβερνητικών παρεμβάσεων στις απόπειρες περιορισμού της πολυφωνίας; Πώς αντιμετωπίζονται από την Ε.Ε. οι απόπειρες περιορισμού της πολυφωνίας και η χειραγώγηση της ενημέρωσης;»

Θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι-ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης και Στέλιος Κούλογλου, οι δημοσιογράφοι-σκέτο Πάσχος Μανδραβέλης, Γιάννα Παπαδάκου και ο υπογράφων, ο διευθυντής ερευνών του Palmos Analysis, Πασχάλης Τεμεκενίδης, ο σκιτσογράφος Γιάννης Δερμεντζόγλου και η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Ιωάννα Κωσταρέλλα.

Τη διαδικτυακή συζήτηση που θέτει ένα μείζον πρόβλημα των ημερών, δηλαδή τη λογοκρισία των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων αλλά και των σοβαρών παραβιάσεων της ελευθερίας του Τύπου και του πλουραλισμού, διοργανώνει η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η συζήτηση θα προβληθεί ζωντανά μέσω Facebook στις παρακάτω σελίδες:

● Syriza European Parliament @SYRIZAEP 
● Κώστας Αρβανίτης @Arvanitiskosta 
● Στέλιος Κούλογλου @Stelioskouloglou

Την ώρα της εκδήλωσης θα δοθεί η δυνατότητα ερωτήσεων στο κοινό μέσω των σελίδων του Facebook που θα προβάλλουν ζωντανά τη συζήτηση.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρεμβάσεις για την ανάπτυξη - Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και γυναικεία απασχόληση

Το χαμηλό ποσοστό απασχόλησης των γυναικών στην αγορά εργασίας επισημαίνεται σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις …