Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή: Με 187 ΝΑΙ αποφασίστηκε η Προανακριτική Παππά 

Με ευρεία πλειοψηφία 187 "ΝΑΙ" από τη ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και την Ελληνική Λύση, αποφασίστηκε η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων του Νίκου Παππά. 

Συντεταγμένη προσήλθε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας και οι 85 βουλευτές - πλην του κ. Παππά που δεν μπορούσε να ψηφίσει -  κατηγορηματικά όχι. 

Ερωτηματικά έχει προκαλέσει ωστόσο το ένα επιπλέον "παρών" που προεκυψε από την κάλπη ανεβάζοντας τον αριθμό στα 16 έναντι των 15 αναμενόμενων από το ΚΚΕ, ενώ άγνωστο "Χ" συνιστά και το ένα άκυρο που εντοπίστηκε επειδή ρίχτηκε στην κάλπη ψηφοδέλτιο κολλημένο με το λευκό, ανατρέποντας τα προσδοκόμενα 189 "ΝΑΙ" βάσει του αθροίσματος της δύναμης ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης, που στήριξαν την πρόταση και με δεδομένη την απουσία του Κυριάκου Βελόπουλου. 

Την αποχή από την ψηφοφορία και την Επιτροπή επέλεξε συντονισμένα το ΜέΡΑ25. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, η Προανακριτική Επιτροπή θα είναι 19μελής, ενώ η προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών της και σύνταξης πορίσματος ορίστηκε σε πρώτη φάση στους δύο μήνες. 

Υπενθυμίζεται ότι τα αδικήματα, την ενδεχόμενη τέλεση των οποίων θα εξετάσει η Επιτροπή από τον κ. Παππά, είναι το καούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, αμφότερα κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση. 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το ευρώ υποχωρεί 0,12%, στα 1,0817 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται στα 163,4640 γεν, στο 0,8551 με τη στερλίνα και στο 0,9768 με …