«Πυρά» Πέτσα κατά ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

«Όσοι μηρυκάζουν μίζερα μικροπολιτικά τσιτάτα, δεν προσφέρουν τίποτα. Μόνο υπενθυμίζουν πόσο έβλαψαν επί των ημερών τους την Αυτοδιοίκηση» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρηματοδοτικού προγράμματος για την αυτοδιοίκηση, «Αντώνης Τρίτσης».

Ειδικότερα, με κοινή δήλωση τους, ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, τομεάρχης Εσωτερικών και αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών - υπεύθυνος για την αυτοδιοίκηση, αντίστοιχα, υποστηρίζουν ότι η παράταση έως τις 30 Απριλίου είναι μικρή και οι δήμοι δεν θα προλάβουν να υποβάλουν πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα «για έργα που δεν ξέρουν καν αν πρέπει να εντάξουν, αφού το πλάφον παραμένει άγνωστο και κάποτε θα ανακοινωθεί».

Στην απάντησή του ο κ. Πέτσας αναφέρει: «Εκείνοι που είχαν συνηθίσει να μένουν στο μηδέν και να παίζουν μόνιμα παράταση, αρνούνται να καταλάβουν ότι τώρα τρέχουμε μπροστά. Για εμάς δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα για χάσιμο, όταν πρόκειται για απορρόφηση κονδυλίων που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στις 18 Μαρτίου, το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αποκτά νέα δυναμική. Και μάλιστα επιταχύνεται, καθώς με νομοθετική ρύθμιση προβλέψαμε τεχνική βοήθεια που θα βοηθήσει κυρίως τους πιο μικρούς και αδύναμους δήμους να συντάξουν και να υλοποιήσουν ώριμα αναπτυξιακά έργα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Η δε τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα θεσπίζει «πλαφόν» είναι στη φάση της συνυπογραφής από τους συναρμόδιους υπουργούς και εκδίδεται τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι χωρίς τη θέσπιση πλαφόν, οι πιο μικροί Δήμοι και εκείνοι με πιο αδύναμες τεχνικές υπηρεσίες κινδύνευαν να μείνουν εκτός του Προγράμματος. Και όλα αυτά τα προχωρούμε σε στενή συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες και τα θεσμικά τους όργανα, ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ αντίστοιχα. Όσοι μηρυκάζουν μίζερα μικροπολιτικά τσιτάτα, δεν προσφέρουν τίποτα. Μόνο υπενθυμίζουν πόσο έβλαψαν επί των ημερών τους την Αυτοδιοίκηση. Εμείς ενώνουμε δυνάμεις, συνεργαζόμαστε με την Αυτοδιοίκηση και πάμε μπροστά για να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη», καταλήγει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …