Άδειες εκκλησίες και αυστηρά μέτρα στο Πάσχα των Καθολικών

Η πανδημία έδωσε τον τόνο στους εορτασμούς για το Πάσχα των Καθολικών σε όλον τον πλανήτη. Ο Πάπας Φραγκίσκος τέλεσε την πασχαλινή λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου με μόλις 200 πιστούς παρόντες. 

Στο καθιερωμένο μήνυμά του προς την πόλη και την Οικουμένη, που υπό κανονικές συνθήκες θα το έδινε στην πλατεία μπροστά σε τουλάχιστον 100.000 άτομα, δεν ξέχασε κανέναν. Ζήτησε τον τερματισμό των συγκρούσεων σε κάθε μεριά του πλανήτη, έστειλε τη στήριξή του στους νέους της Μιανμάρ και έκανε ξεχωριστή αναφορά στο υγειονομικό προσωπικό και τα εμβόλια.

Ο Πάπας

AP PHOTO

«Καλώ τη διεθνή κοινότητα, στο πνεύμα της παγκόσμιας υπευθυνότητας, να δεσμευτεί ώστε να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων και να διευκολύνει τη διανομή τους, ειδικά στις φτωχότερες χώρες», είπε μεταξύ άλλων ο Πάπας.

Γερμανία

AP PHOTO

Νέα Υόρκη

AP PHOTO

Βατικανό

AP PHOTO

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει

«Ενα κανονικό κόμμα θα κατέθετε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο εμπρόθεσμα και δεν θα έπαιζε γελοίο …