Λαϊκές: Απεργούν την Τετάρτη οι παραγωγοί-Θα δίνουν δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει προγραμματίσει, για την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 11 το πρωί, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, η οποία έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία την ίδια ημέρα

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η διαμαρτυρία αφορά στις διατάξεις του σχεδίου νόμου που ετοιμάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις λαϊκές αγορές και ειδικά στα εξής σημεία:

«Δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να μπουν στις λαϊκές αγορές. Προκηρύσουν τις άδειες των παραγωγών. Δεν θα αναθεωρείται η άδειά μας, αν δεν πουλήσουμε το 70% της δηλωθείσας ποσότητας στο ΟΣΔΕ (‘Αρθρο 42 παρ 6). Δίνει τη δυνατότητα σε παραγωγούς να γίνουν έμποροι».

Η Ομοδπονδία καταλήγει πως επιζητεί τον εκσυγχρονισμό και τη διαφάνεια και θα στηρίζει πάντα την παραγωγική δραστηριότητα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με προγενέστερη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, την Τετάρτη δεν θα πραγματοποιούν πωλήσεις στις λαϊκές αγορές οι παραγωγοί, αλλά θα προσέλθουν στους πάγκους τους, διαθέτοντας δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …