Λιγότερες ώρες μάθημα με τα λύκεια ανοιχτά

Περιοδεία στα λύκεια της Αττικής έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα η υπουργός. Δε βρέθηκε κανείς να την ενημερώσει για τους εκπαιδευτικούς που απουσιάζουν λόγω ευπάθειας σε σχέση με τον νέο κορονοϊό ή για άλλους λόγους που πάντως τους κρατάνε μακριά από τις σχολικές αίθουσες;

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσεύουν οι πανηγυρισμοί σε κυβέρνηση και φιλόξενα ΜΜΕ για τη μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματος «άνοιγμα λυκείων» - ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον εβγάλαμε - με όπλο τα self test. 

Η δε αρμόδια υπουργός Παιδείας έχει επιδοθεί από τη Δευτέρα σε περιοδεία στα ανοιχτά σχολεία της Αττικής, προπαγανδίζοντας όσο μπορεί τις κυβερνητικές αποφάσεις με την επίφαση των δήθεν θετικών επιστημονικών συστάσεων.

Και μπορεί οι έφηβοι μαθητές - ειδικά της Α' τάξης - να έχουν ενθουσιαστεί που επιτέλους παίρνουν μυρωδιά για το τι περίπου είναι το λύκειο, υπάρχουν όμως και τα παιδιά της Β΄ κι ακόμα χειρότερα της Γ' λυκείου, που κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. 

Από τη Δευτέρα, που επανεκκίνησε η δια ζώσης διδασκαλία, είναι πολύ λίγα τα τμήματα σε όλες τις τάξεις - και στην τρίτη - που κάνουν όλες τις ώρες μάθημα. 

Κι αυτό γιατί ικανός αριθμός καθηγητών απουσιάζουν, είτε γιατί ανήκουν οι ίδιοι σε ευπαθείς ομάδες, είτε γιατί έχουν στο στενό τους οικογενειακό περιβάλλον ευπαθή άτομα, είτε μικρά παιδιά. 

Το αποτέλεσμα είναι ότι τα παιδιά μας, τώρα που άνοιξαν ξανά τα λύκεια κάνουν λιγότερες ώρες μάθημα απ' ότι με την τηλεκπαίδευση.

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αντί λοιπόν η κ. Κεραμέως να χαριεντίζεται και να βγάζει σέλφις με τους μαθητές, μήπως να ασχολιόταν με το πώς θα λυθεί αυτό το ζήτημα, που ειδικά για τους υποψηφίους των πανελλαδικών είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον τους;

Αλλιώς, επιβεβαιώνει περίτρανα όσους την κατηγορούν ότι η όλη ζέση για το άνοιγμα των λυκείων δεν είχε ποτέ ουσιαστικά ερείσματα, παρά μόνον υποκρισία και επικοινωνιακά κίνητρα.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …