ΕΝΦΙΑ: Ποιοί θα λάβουν νέα εκκαθαριστικά για τον φόρο του 2017

Νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ για το έτος 2017, θα αποσταλούν στους ιδιοκτήτες ακινήτων σε Ψυχικό και Φιλοθέη μετά τον καθορισμό νέων αντικειμενικών αξιών σε τέσσερις ζώνες του δήμου που ίσχυσαν αναδρομικά για το έτος 2017.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες στις περιοχές αυτές καθορίστηκαν μετά από προσφυγές ιδιοκτητών, οι οποίοι δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η επανεκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει από τη Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια από την πλευρά των φορολογούμενων στις εξής περιπτώσεις:

Για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα με εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο, η αξία του οποίου υπολογίζεται με βάση τις τιμές ζώνης των παρακάτω Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού:

- Ψυχικού (Β΄ και ΣΤ΄ Ζώνη)

- Φιλοθέης (Α΄ και Γ΄ Ζώνη)

Για τους φορολογούμενους αυτούς, από τις 15:00 της Δευτέρας, 19/04/2021, έως τις 20:00 της Παρασκευής, 23/04/2021, δεν θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της υποβολής δηλώσεων Ε9 έτους 2017.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η ευχή του πρωθυπουργού για την Καθαρά Δευτέρα - Πώς γιόρτασε τα κούλουμα

Επέστρεψε στην Αθήνα από το Κάιρο ο πρωθυπουργός  Στην ύπαιθρο ως είθισται αυτήν την ημέρα, …