Γεννηματά: Άμεση προτεραιότητα ο εμβολιασμός στον τουρισμό

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα παρά την προπαγάνδα, εξαπέλυσε η Φώτη Γεννηματά από τη Βουλή κατά τη συζήτηση επερώτησης του  Κινήματος Αλλαγής για τον τουρισμό.

«Με τις συνεχείς παρεμβάσεις Κυβερνητικών στελεχών, δίχασε την επιτροπή των επιστημόνων και κλόνισε την εμπιστοσύνη των πολιτών», τόνισε η κ. Γεννηματά και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τώρα, μπροστά στα δύσκολα παραιτείται από την ευθύνη της και λέει στους πολίτες «Πάρτε τα self tests  και βγάλτε τα πέρα μόνοι σας».

Ειδικά για τον τουρισμό κατηγόρησε την κυβέρνηση για σειρά λαθών το προηγούμενο διάστημα, όπως άνοιγμα άνευ όρων των χερσαίων συνόρων, έλλειψη συμφωνιών με τρίτες χώρες, συγκεχυμένα και καθυστερημένα υγειονομικά πρωτόκολλα, διάκριση των τουριστικών περιοχών σε «δήθεν επικίνδυνες» και «μη επικίνδυνες» καταδικάζοντας έτσι πολλές από αυτές. Επίσης αναφέρθηκε σε παλινωδίες στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, και χαρακτήρισε αποτυχημένο το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.

Ενόψει της φετινής τουριστικής χρονιάς, κατέθεσε πέντε προτάσεις άμεσης εφαρμογής.

1. Άμεση προτεραιότητα ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον Τουρισμό. Στο αμέσως επόμενο διάστημα.

2. Εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τα ταξίδια. Για όσους επισκέπτες δεν έχουν εμβολιαστεί υποχρεωτικό πρόσφατο αρνητικό τεστ.

3. Μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τουρισμό και εστίαση ως το τέλος του 2021. Αναστολή του μέτρου του αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

4. Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού με βάση το σχέδιο που πέρυσι κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής.

5. Στήριξη των εργαζομένων στον Τουρισμό-εστίαση που σήμερα βιώνουν την ανασφάλεια. 

Ακόμη:

• Για τους εργαζομένους σε μονομερή αναστολή σύμβασης το 2020, ακόμη το κράτος δεν έχει εμφανίσει τα ένσημα με αποτέλεσμα να χάνονται επιδόματα, όπως αυτό της λοχείας. Και να οδηγούνται οι εργαζόμενοι αύριο Τρίτη σε κινητοποιήσεις.

• Οι εποχιακοί εργαζόμενοι παραμένουν χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης τον Απρίλιο και ακόμη δεν έχει πληρωθεί το «έκτακτο επίδομα» Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 

• Βλέπουμε εκατοντάδες απολύσεις με τα κλειστά ξενοδοχεία, αλλά και άρνηση των εργοδοτών να καταβάλουν το επίδομα αδείας και την άδεια του 2020.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός στα Χανιά ανατολικά της Γαύδου

Σεισμός τώρα στα Χανιά μεγέθους 3.5 Ρίχτερ με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Γαύδου   …