Συμμετοχή φοιτητών Ιατρικής σε εξετάσεις για την ανίχνευση του κορονοϊού

Συμμετοχή φοιτητών Ιατρικής σε εξετάσεις για την ανίχνευση του κορονοϊού

με ευθύνη και εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)

 

Με διάταξη του νόμου 4796/2021 οι φοιτητές Ιατρικών Σχολών της Χώρας συμμετέχουν στις δειγματοληψίες μέσω ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, καθώς και στις λοιπές εξετάσεις για την ανίχνευση του κορωνοϊού COVID-19, οι οποίες λαμβάνουν χώρα με ευθύνη και εποπτεία των Ειδικών Κλιμακίων και Εξωτερικών Μονάδων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

 

Συγκεκριμένα:

Νόμος 4796/2021 – ΦΕΚ Τεύχος A’ 63/17.04.2021
Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υποδομών και Μεταφορών, ρυθμίσεις για τη μεταφορά στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας των αρμοδιοτήτων για τα εμπορικά σήματα, άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις.

Άρθρο 99
Συμμετοχή φοιτητών Ιατρικής σε εξετάσεις για την ανίχνευση του κορωνοϊού COVID-19

1. Εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορωνοϊού COVID-19, η έλλειψη του οποίου βεβαιώνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, και πάντως όχι πέραν της 30 Ιουνίου 2021, δύνανται οι δειγματοληψίες μέσω ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, καθώς και οι λοιπές εξετάσεις για την ανίχνευση του κορωνοϊού COVID-19, οι οποίες λαμβάνουν χώρα με ευθύνη και εποπτεία των Ειδικών Κλιμακίων και Εξωτερικών Μονάδων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, να πραγματοποιούνται με την ενεργό συμμετοχή φοιτητών Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου της Χώρας, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει το τρίτο (3) έτος φοίτησής τους, έχοντας ταυτόχρονα εξεταστεί επιτυχώς σε τουλάχιστον είκοσι τέσσερα (24) υποχρεωτικά μαθήματα.

2. Οι απασχολούμενοι για τον σκοπό αυτόν φοιτητές ιατρικής εντάσσονται στο πρόγραμμα δειγματοληψιών των Κινητών Ομάδων Υγείας του Ε.Ο.Δ.Υ. και επιβλέπονται από τους αντίστοιχους υπεύθυνους έργων.



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εντός της εβδομάδας η ρύθμιση για τη Golden Visa στη Βουλή

Οι αλλαγές που προωθούνται στο μέτρο της Golden Visa κρίθηκαν αναγκαίες προκειμένου – ειδικά σε …