Ακατάσχετος επαγγελματικός τραπεζικός λογαριασμός υπαλλήλων πλειστηριασμών

Ακατάσχετος επαγγελματικός τραπεζικός λογαριασμός υπαλλήλων πλειστηριασμών

Τήρηση επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών

 

Αριθμ. 44809 ΕΞ 2021 – ΦΕΚ Τεύχος B’ 1575/17.04.2021
Τήρηση επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών των υπαλλήλων των πλειστηριασμών που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ν. 4738/2020 (Α’ 207).

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
αποφασίζουμε:

Αναφορικά με την τήρηση των επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών των υπαλλήλων των πλειστηριασμών που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ν. 4738/2020 «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις» (Α’ 207), ισχύουν τα αναφερόμενα στην υπ’ αρ. 86979 οικ./29-11-2017 (Β’ 4163) κοινή υπουργική απόφαση με θέμα «Τήρηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού των υπαλλήλων των πλειστηριασμών».

Η παρούσα απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

 

Τήρηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού των υπαλλήλων των πλειστηριασμών (Αριθ. 86979 οικ – ΦΕΚ Τεύχος Β 4163/29.11.2017)

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
αποφασίζουμε:

Άρθρο 1
ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

1. Καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι τήρησης και γνωστοποίησης στα πιστωτικά ιδρύματα του ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού των συμβολαιογράφων που ενεργούν ως υπάλληλοι ηλεκτρονικού πλειστηριασμού έναντι όλων των δανειστών τους και για χρέη και οφειλές τους από κάθε αιτία.

 

 

2. Κάθε συμβολαιογράφος δύναται να δηλώσει ειδικό ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, σε περισσότερα του ενός πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα. Ο ειδικός ακατάσχετος λογαριασμός είναι μοναδικός ανά πιστωτικό ίδρυμα.

Άρθρο 2
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

1. Με δήλωση του συμβολαιογράφου προς πιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα καθορίζεται ειδικός ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που ανοίγεται σε αυτό και εξυπηρετεί αποκλειστικά την επαγγελματική του δραστηριότητα ως υπαλλήλου ηλεκτρονικού πλειστηριασμού. Στον τραπεζικό λογαριασμό πιστώνονται αποκλειστικά η εγγύηση, το τέλος χρήσης των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών και το πλειστηρίασμα εκάστου πλειστηριασμού.
Σε περίπτωση που τηρείται ήδη τραπεζικός λογαριασμός σε πιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, ο συμβολαιογράφος δύναται να προβεί σε τροποποίηση των όρων του συγκεκριμένου λογαριασμού, προκειμένου να πληροί τις προϋποθέσεις των δυο προηγούμενων εδαφίων.

2. Κάθε συμβολαιογράφος δύναται να προβεί σε άνοιγμα νέου ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού, σε περίπτωση που ο προηγούμενος -ήδη δηλωμένος- κλείσει για οποιονδήποτε λόγο ή εφόσον επιθυμεί την αλλαγή του παλαιού λογαριασμού του.

3. Είναι δυνατή η τήρηση ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού σε ξένο νόμισμα, εφόσον αυτό επιβάλλεται από τις ανάγκες διενέργειας του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού.

Άρθρο 3
ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ
Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. (Αριθ. 86979 οικ – ΦΕΚ Τεύχος Β 4163/29.11.2017)

 



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός στα Χανιά ανατολικά της Γαύδου

Σεισμός τώρα στα Χανιά μεγέθους 3.5 Ρίχτερ με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Γαύδου   …