Μπορέλ: H Ρωσία να απέχει από δραστηριότητες απειλούν ασφάλεια- σταθερότητα Ευρώπη

Την «έντονη καταδίκη» για τις εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στην Τσεχία το 2014 εκφράζει με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ εκ μέρους της ΕΕ.

«Η ΕΕ λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τα συμπεράσματα των τσεχικών αρχών, βάσει εκτεταμένων ερευνών, σύμφωνα με τα οποία αξιωματικοί της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών GRU διέπραξαν αυτές τις ενέργειες» αναφέρει η ανακοίνωση.

Προσθέτει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί βαθύτατα για κάθε σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της κυριαρχίας της Τσεχικής Δημοκρατίας, καθώς και από οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια που στοχεύει σε οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ» και υπογραμμίζει ότι «η Ρωσία πρέπει να απέχει από δραστηριότητες που απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη και αντιβαίνουν στις διεθνείς υποχρεώσεις της».

Επιπροσθέτως αναφέρει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της προς την Τσεχική Δημοκρατία, στηρίζει τις ενέργειες που έχουν αναλάβει οι αρχές της μέχρι στιγμής και είναι έτοιμη να στηρίξει τις περαιτέρω προσπάθειές της για να προσαχθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη».

Τέλος, η ανακοίνωση τονίζει ότι οι ενέργειες των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών κατά των συμφερόντων και της ασφάλειας της ΕΕ και των κρατών μελών της « θα εξακολουθήσουν να αντιμετωπίζονται με την αυστηρότερη αποφασιστικότητα, και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογα με την περίπτωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πώς γιόρτασε ο Νίκος Ανδρουλάκης την Καθαρά Δευτέρα

Στην εξοχή πέρασε την Καθαρά Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα ανέβασε φωτογραφία …