Έρευνα για τον θάνατο δεκάδων ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά

Προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες θανάτου δεκάδων ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας των Χανίων, έχουν ξεκινήσει οι εισαγγελικές αρχές.

Η έρευνα επικεντρώνεται στους θανάτους που έχουν σημειωθεί το τελευταίο έτος στον οίκο ευγηρίας και αφορά τον θάνατο 68 ανθρώπων που δηλώθηκαν από την αρχή του 2020.

Στο πλαίσιο των ερευνών οι αρχές προχώρησαν στην εκταφή σορού μίας ηλικιωμένης γυναίκας που είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στον οίκο ευγηρίας μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Χανίων.

Συγκεκριμένα, διατάχθηκε η εκταφή της σορού που έγινε το πρωί της Πέμπτης στο νεκροταφείο Κισσάμου, παρουσία εισαγγελέα αλλά και ιατροδικαστών, οι οποίοι καλούνται να διερευνήσουν αν το θύμα είχε σπασμένα οστά ή άλλες εμφανείς κακώσεις.

Μάλιστα στο σχετικό έγγραφο που αποκάλυψε το site parakritika.gr αναφέρεται πως διενεργείται προανάκριση για πιθανή τέλεση βαρύτατων αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος. Συγκεκριμένα, στο έγγραφο της εισαγγελίας Χανίων αναφέρεται πως διερευνάται η πιθανή τέλεση των αδικημάτων της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της έκθεσης και των σωματικών βλαβών αδύναμων ατόμων και της ανθρωποκτονίας τελεσθείσας με δόλο διά παραλείψεως κατά συρροή.

Το έγγραφο της εισαγγελίας για την έρευνα περιλαμβάνει πιθανή τέλεση βαρύτατων αδικημάτων.

ΠΗΓΗ: parakritika.gr

Στο πλαίσιο της έρευνας, από όλα τα ληξιαρχεία της Κρήτης έχουν ήδη αναζητηθεί οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου αυτών των 68 νεκρών ενώ σχεδόν όλες καταγράφουν ως αιτία θανάτου καρδιακή ανακοπή, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δικαστικοί υπάλληλοι. Διακοπές εργασιών έως 21.3.2024

Δικαστικοί υπάλληλοι. Διακοπές εργασιών ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις απαιτώντας να …