Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τις ηλικίες 30-39 ετών

Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τις ηλικίες 30-39 ετών

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους νέους 30-39 ετών

 

Όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα των ραντεβού ανοίγει για τους νέους 30-39 ετών με διάθεση αποκλειστικά του εμβολίου της AstraZeneca

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

«Χάρη στα αποθέματα της AstraZeneca μπορούμε να ξεκινήσουμε εμβολιασμούς στους άνω των 30. Η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει την Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου 2021 και οι εμβολιασμοί για την ηλικιακή ομάδα 30-39 θα μπορούν να ξεκινήσουν από τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021, δηλαδή μία ημέρα μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και οι κίνδυνοι εξαιρετικά χαμηλοί. Με το εμβόλιο της AstraZeneca έχουν εμβολιαστεί στη χώρα μας 440.000 πολίτες.

Τον Μάιο οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 4 Μαΐου 2021»

Εμβόλιο κορονοϊού. Πως κλείνω ραντεβού για εμβολιασμό ηλεκτρονικά

 

 

Νωρίτερα, ο υπουργός υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας είχε προαναγγείλει την επέκταση του ωραρίου για τον εμβολιασμό, λέγοντας ότι η χορήγηση εμβολίων θα γίνεται μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες, ενώ θα επεκταθεί και τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Παράλληλα, ανακοίνωσε νομοθετική ρύθμιση με την οποία στις διαδικασίες εμβολιασμού θα συμμετέχουν και ιδιωτικά πολυϊατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, θεραπευτήρια κλπ.

 

Σχετικά:

Οι εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις θρομβώσεων ισχύουν για όλα τα εμβόλια

Επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το εμβόλιο AstraZeneca

 



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πώς γιόρτασε ο Νίκος Ανδρουλάκης την Καθαρά Δευτέρα

Στην εξοχή πέρασε την Καθαρά Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα ανέβασε φωτογραφία …