Πιθανές συναντήσεις Μητσοτάκη με Μπάιντεν-Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συναντήσεων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ μεταξύ Μητσοτάκη-Μπάιντεν-Ερντογάν. Ωστόσο, επίσημα δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα κάτι.

Στο τηλεφώνημα Μπάιντεν–Ερντογάν, σύμφωνα με την Άγκυρα, κλείστηκε και συνάντηση των δύο προέδρων στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 14 Ιούνιου. 

Παράλληλα, η κα Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκτίμησε πως είναι πιθανό να υπάρξει και συνάντηση Μητσοτάκη–Μπάιντεν αλλά και Μητσοτάκη–Ερντογάν.

Και οι τρεις άνδρες θα παρευρεθούν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν έχει κανονιστεί ακόμη κάποια συνάντηση Μητσοτάκη–Μπάιντεν  στο περιθώριο της Συνόδου, ωστόσο στο παρελθόν σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προσκαλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στον Λευκό Οίκο.

Αναμένονται νεότερα τις επόμενες μέρες.

Σχετικά με τον Ερντογάν, ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο και μάλιστα σύντομα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όμως, δεν έχει προγραμματιστεί κάποια διμερής συνάντηση. 
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ισραήλ: Ο οίκος S&P υποβαθμίζει το αξιόχρεο του Ισραήλ

"Η πρόσφατη εξάπλωση της σύγκρουσης με το Ιράν μεγεθύνει τους γεωπολιτικούς κινδύνους" Ο διεθνής οίκος …