Ο Ναδάλ λύγισε τον Τσιτσιπά στο θρίλερ της Βαρκελώνης

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Ράφα Ναδάλ επικράτησε με 2-1 σετ του Στέφανου Τσιτσιπά και κατέκτησε το Barcelona Open.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν επικρατήσει, ο Ναδάλ είχε 2 ματς πόιντ που «σπατάλησε» στο 2ο σετ, ενώ από την πλευρά του ο Έλληνας πρωταθλητής του τένις είχε και αυτός μια ευκαιρία στο 3ο σετ.

AP PHOTO

Τα σετ του αγώνα (με πρώτο τον Ναδάλ): 6-4, 6-7, 7-5.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναδάλ έχει αγωνιστεί σε 12 τελικούς του τουρνουά και έχει επικρατήσει σε όλους! Βεβαίως, σε αυτό συντελεί προφανώς ότι ο Ισπανός ουσιαστικά παίζει στην... έδρα του.

Για τον Τσιτσιπά (Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης)  αυτή ήταν η δεύτερη φορά που έδωσε το «παρών» στον τελικό του τουρνουά της Ισπανίας. Συνολικά, ήταν ο 15ος τελικός της καριέρας του.

Μέχρι σήμερα, ο Τσιτσιπάς έχει αντιμετωπίσει εννέα φορές τον αριστερόχειρα Ισπανό, Νο 3 στον κόσμο και κορυφαίο τενίστα της Ιστορίας στην χωμάτινη επιφάνεια. Ο Ναδάλ μετρά πλέον επτά νίκες, ενώ ο Ελληνας πρωταθλητής έχει επικρατήσει δύο φορές. Η πρώτη ήταν το 2019 στο Masters 1.000 της Μαδρίτης (6-4, 2-6, 6-3) και η δεύτερη στο εφετινό Australian Open και μάλιστα με ανατροπή (3-6, 2-6, 7-6 (4), 6-4, 7-5).


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο 20.4.2024

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προκαλεί επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο …