Πέτσας: Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία

Τα μέτρα στήριξης της εστίασης σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενόψει της επανεκκίνησης του κλάδου, στις 3 Μαΐου, τέθηκαν σε τηλεδιάσκεψη που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, με εκπροσώπους του EstiasiGreece και τη συμμετοχή του υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας- Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη, και της επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρίας Αντωνίου.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στη δυνατότητα αναστολής δημοτικών τελών που έχει δοθεί στους Δήμους και επισήμανε ότι οι σχετικές αποφάσεις λαμβάνονται από τα δημοτικά συμβούλια, καθώς και ότι καταβάλλεται προσπάθεια, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, για ομοιόμορφη εφαρμογή της ρύθμισης.

Για τη δυνατότητα ρύθμισης όλων των χρεών που δημιουργήθηκαν εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου του 2021, σε έως 100 δόσεις, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η σχετική πλατφόρμα τίθεται σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες και εφόσον χρειαστεί, πρόκειται να δοθεί νέα παράταση, προκειμένου όλοι να μπορέσουν να υπαχθούν στη ρύθμιση.

«Μέλημά μας είναι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διευκολύνουμε την πραγματική οικονομία και για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσουμε και όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της εστίασης έθεσαν το ζήτημα των αδειοδοτήσεων κοινόχρηστων χώρων και αιγιαλού, καθώς και των εξαιρέσεων που προκύπτουν για την επαναλειτουργία συγκεκριμένων επιχειρήσεων λόγω Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες εκδίδεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων για την παραχώρηση αιγιαλού για το έτος 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …