Γερμανικός Τύπος: Ιωάννινα, η ελληνική Σίλικον Βάλεϊ

«Όταν ο Φιλιπ Ντόιτσερ, μηχανικός πληροφορικής στη γερμανική εταιρεία λογισμικού TeamViewer, άκουσε για πρώτη φορά για τα Ιωάννινα σκέφτηκε: Φαίνεται ενδιαφέρον, αλλά πού είναι;» Έτσι αρχίζει η ανταπόκριση της Rheinische Post, παρουσιάζοντας μία πόλη άγνωστη στο γερμανικό κοινό: Τα Ιωάννινα, τη «Σίλικον Βάλεϊ της Ελλάδας» όπως λέει ο δήμαρχος της πόλης Μωϋσής Ελισάφ, ένας χαρακτηρισμός που υιοθετεί η εφημερίδα του Ντίσελντορφ. «Σήμερα ο Ντόιτσερ είναι επικεφαλής της ελληνικής TeamViewer με έδρα τα Ιωάννινα», αναφέρει η Rheinische Post. «Η θυγατρική επιχείρηση αναπτύχθηκε με γρήγορους ρυθμούς. ‘Ξεκινήσαμε στα τέλη του 2019 με 18 συνεργάτες' λέει ο Ντόιτσερ. ‘Τώρα είναι ήδη 41, υπολογίζουμε φέτος να φτάσουμε τους 50, ενώ ο μακροχρόνιος σχεδιασμός προβλέπει 150 συνεργάτες'. Η TeamViewer από την πόλη Γκέπινγκεν δεν είναι η μόνη εταιρεία πληροφορικής που επέλεξε την Ελλάδα ως έδρα για να αναπτύξει τις δραστηριότητές της. Πριν από τους Σουαβούς είχε ήδη εγκατασταθεί στα Ιωάννινα η εταιρεία P&I από το Βίσμπαντεν».

Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα;  «Υπέρ της Ελλάδας συνηγορεί ο συνδυασμός ενός αξιόλογου και ακόμη ανεκμετάλλευτου ανθρώπινου δυναμικού, των καλών τοπικών συνθηκών και της υποστήριξης που παρέχει η πολιτική. Η επιλογή των Ιωαννίνων οφείλεται κυρίως στο πανεπιστήμιο της πόλης, το οποίο, με 20.000 φοιτητές, ανήκει στα πιο αναγνωρσμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Ιδιαίτερα h Σχολή Πληροφορικής, που ιδρύθηκε το 1993, έχει εξαιρετική φήμη». Υπάρχει όμως και ένα άλλο στοιχείο που μετράει για τον Φϊλιπ Ντόιτσερ: «Ο ανταγωνισμός στην τοπική αγορά εργασίας δεν είναι ιδιαίτερα έντονος, κατά συνέπεια έχουμε πολλές πιθανότητες να προσλάβουμε, αλλά και να κρατήσουμε τους καλύτερους που εντοπίζουμε στην περιοχή. Στα Ιωάννινα πολλοί συνεργάτες είναι ακόμη καινούριοι, αλλά μπαίνουν γρήγορα στο πνεύμα της επιχείρησης και ταυτίζονται με την TeamViewer».

Πηγή: DW - Γιάννης Παπαδημητρίου


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πλοία, τρένα, προαστιακός, ΟΑΣΘ. Απεργία την Τετάρτη 17.4.2024

Γενική απεργία ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και συγκέντρωση την ίδια ημέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος …