Ελεύθερη η μετακίνηση από νομό σε νομό και κατάργηση των sms στο 13033

Ελεύθερη η μετακίνηση από νομό σε νομό και κατάργηση των sms στο 13033

Ανακοινώθηκαν τα μέτρα ελάφρυνσης των περιορισμών

 

Τα μέτρα περαιτέρω ελάφρυνσης των περιορισμών, που ξεκινούν από την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αλλάζει πλέον από 00:30 (το βράδυ) έως 05.00,

Καταργούνται τα μηνύματα sms προς το 13033 και το 13032,

Καταργούνται οι περιορισμοί στις εκτός νομού μετακινήσεις και επιτρέπεται ελεύθερα η μετακίνηση από νομό σε νομό

Επαναλειτουργία από 17 Μαΐου 2021 των βρεφονηπιακών σταθμών, από 21 Μαΐου 2021 των θερινών κινηματογράφων, από 28 Μαΐου 2021 των ανοιχτών πολιτιστικών θεαμάτων και ακροαμάτων και κατά τον Ιούνιο 2021, πλέον, των εκδηλώσεων σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα, για παράδειγμα σε γάμους και βαφτίσεις.

Το λιανεμπόριο επιστρέφει στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, χωρίς όμως πλέον το click away και το click in shop.

Κατά τον Μάιο 2021, ωστόσο, θα εξακολουθήσει η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης

Από την 1 Ιουνίου 2021, λοιπόν, τίθεται σε παραγωγική λειτουργία το ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό, το λεγόμενο Green Pass, για διευκόλυνση των ταξιδιών σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή φέρουν αρνητικό τεστ.

Από την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά μας, με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα, είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, να είναι δηλαδή πλήρως εμβολιασμένος, είτε να διαθέτει αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών, είτε self-test 24 ωρών ή διαφορετικά να υπάρχει μια βεβαίωση νόσησης, δύο μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες μετά τη νόσηση.

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Η δήλωση των self-test θα πρέπει να γίνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, ενώ όσοι προσέρχονται σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές, είτε για PCR είτε για rapid test αντιγόνου, θα πρέπει να ζητούν την ψηφιακή βεβαίωση με το αποτέλεσμα του τεστ.

Πως γίνεται ηλεκτρονικά η δήλωση αποτελέσματος self-test για κορονοϊό

Κατά το διάστημα αυτό, απευθύνουμε ισχυρή σύσταση για τακτικά διαγνωστικά τεστ σε όλους τους πολίτες που πραγματοποιούν διαπεριφερειακές μετακινήσεις, χερσαίες με το αυτοκίνητό τους από Νομό σε Νομό. Καθώς οι χερσαίες μετακινήσεις δεν μπορούν να ελεγχθούν πολύ εύκολα, ως προς αυτό θα πρέπει κάθε πολίτης να είναι πολύ προσεκτικός όταν ταξιδεύει σε άλλη περιοχή από τη μόνιμη κατοικία του

 

Ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσο (12.5.2021)

«Α. ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας. Στις 19 Μαρτίου παρουσιάσαμε μία νέα στρατηγική ελεγχόμενης σταδιακής και ασφαλούς επαναλειτουργίας της οικονομίας, της εκπαίδευσης και της κοινωνίας με τρεις κυρίως στόχους.

Την αύξηση της συμμόρφωσης στα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό, τη μείωση των κρουσμάτων και του δείκτη θετικότητας, και την ελάφρυνση των βαρών που συσσωρεύονταν έως τότε στις κλειστές επιχειρήσεις και στους εργαζομένους σε αυτές.

Η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς πάντα, προχώρησε στη σταδιακή επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και της εκπαίδευσης, στη συνέχεια και της εστίασης, εφαρμόζοντας μία νέα πολιτική Δημόσιας Υγείας με τα δωρεάν τεστ αυτοδιάγνωσης που λειτούργησαν και λειτουργούν έκτοτε με επιτυχία, ως συμπληρωματικό εργαλείο επιδημιολογικής επιτήρησης και περιορισμού κυρίως των ασυμπτωματικών φορέων του ιού.

Τα αποτελέσματα αυτής της νέας στρατηγικής φαίνονται ξεκάθαρα στο διάγραμμα που παρατηρούμε μία συνεχή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Είναι στοιχεία που πιστοποιούνται από τον ΕΟΔΥ και τα παρακολουθούμε σε εβδομαδιαία βάση.

Η στρατηγική αυτή οδήγησε αντίστοιχα σε άμβλυνση της πίεσης και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που άντεξε χάρις στα αποτελεσματικά μέτρα που έλαβε εγκαίρως ο Υπουργός, το Υπουργείο Υγείας, όλο το επιτελείο και πλέον βλέπουμε κάθε εβδομάδα να υποδέχεται λιγότερους ασθενείς Covid, με το λόγο εισαγωγών και εξιτηρίων να έχει το τελευταίο διάστημα ισορροπήσει.

Βλέπουμε, δηλαδή, ότι παρά την αυξημένη κινητικότητα του πληθυσμού που καταγράφουμε σε δημόσιους χώρους και παρακολουθούμε καθημερινά, σε λιανεμπόριο, εστίαση, σε χώρους ψυχαγωγίας, ότι πετύχαμε τον στόχο μας, δηλαδή με τις κατάλληλες βαλβίδες εκτόνωσης να έχουμε υψηλότερη συμμόρφωση, λιγότερα κρούσματα και επαναφορά της οικονομικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας σε τομείς που είχαν μείνει για αρκετό διάστημα κλειστοί.

Έχει αξία να δούμε μαζί κάποια αναλυτικότερα στοιχεία για τα self-test, που αποδείχθηκαν σημαντικός σύμμαχος σε αυτή την κοινή προσπάθεια απελευθέρωσής μας από τα περιοριστικά μέτρα της καραντίνας.

Συνολικά έως σήμερα, έχουν διατεθεί περισσότερα από 8 εκατομμύρια δωρεάν self-test σε περισσότερους από 2,9 εκατομμύρια πολίτες, που έχουν την υποχρέωση να κάνουν ένα ή δύο τεστ την εβδομάδα και να δηλώνουν τα αποτελέσματα στις σχετικές πλατφόρμες, προκειμένου να μπορούν να πάνε με ασφάλεια στη δουλειά τους, στο σχολείο ή σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Το σημαντικό είναι ότι 11.532 συμπολίτες μας, επαναλαμβάνω, 11.532 συμπολίτες επιβεβαίωσαν έως σήμερα ότι είναι φορείς του ιού χάρη στα self-test.

Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι αν δεν υπήρχε αυτή η πολιτική Δημόσιας Υγείας, όλο το προηγούμενο διάστημα, και εφόσον ήταν ασυμπτωματικοί ως επί τω πλείστον, θα κυκλοφορούσαν και θα μετέδιδαν τον ιό.

Αυτό είναι το κέρδος αυτής της πολιτικής. Άρα, τι καταφέρνουμε με τα self-test; Πετυχαίνουμε να εντοπίζουμε ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας που νοσούν και να περιορίζουμε έτσι τη μεταδοτικότητα του ιού, ενώ ταυτόχρονα η οικονομία, η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία λειτουργούν.

Ο σημαντικότερος βεβαίως πυλώνας της στρατηγικής μας για να νικήσουμε τον ιό, δεν είναι παρά τα εμβόλια. Ο Υπουργός και ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, πραγματοποιούν τακτικές ενημερώσεις με πλήρη διαφάνεια για την πορεία του εμβολιασμού.

Είναι κρίσιμο ωστόσο να γνωρίζουμε ότι είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να πετύχουμε τον πρώτο σημαντικό στόχο της Επιχείρησης «Ελευθερία».

Έως το τέλος Μαΐου, με βάση τα εμβόλια που είτε έχουν πραγματοποιηθεί, είτε τα ραντεβού που έχουν κλειστεί, μπορούμε να πούμε πλέον με ασφάλεια ότι θα έχουμε υψώσει το τείχος ανοσίας γύρω από τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, τους ανθρώπους ηλικίας 60 ετών και άνω. Και μάλιστα, σε ένα ποσοστό άνω του 70% έως και 75%.

Αντίστοιχα, έως το τέλος Ιουνίου είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, περισσότεροι από το 50% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι το τείχος ανοσίας πλέον ορθώνεται με εκθετικά γρήγορους ρυθμούς, χάρη στην πολύ καλά οργανωμένη εμβολιαστική μας εκστρατεία, αλλά φυσικά και χάρη στην αθρόα συμμετοχή των πολιτών.

Η Ελλάδα, η μικρή Ελλάδα, είναι αυτή τη στιγμή και από τις αρχές Μαΐου πρώτη σε ημερήσιους εμβολιασμούς μεταξύ των πιο πλούσιων, ανεπτυγμένων και βιομηχανοποιημένων χωρών του κόσμου, τόσο σε επίπεδο G8, δηλαδή πάνω από τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ιαπωνία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ιταλία, όσο και μεταξύ των G20.

Αυτό που κατάφερε η μικρή μας χώρα είναι ένα συλλογικό επίτευγμα που αποδεικνύει πόσο σπουδαία πράγματα μπορούμε να πετύχουμε μαζί, όταν λειτουργούμε ενωμένοι και βάζουμε στόχο να υπερβούμε τον κακό μας εαυτό που πάντα παραμονεύει.

Επεκτάθηκα ίσως λίγο παραπάνω στα εισαγωγικά αυτά στοιχεία, διότι είναι κρίσιμα για να καταλάβουμε όλοι γιατί προχωράμε αυτή τη στιγμή σε άρση των περιορισμών, ενώ το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα. Χαμηλότερο ωστόσο από αυτά που ήταν πριν από ένα ή ενάμισι μήνα.

Ακούω συχνά το ερώτημα: μα καλά, πέρυσι ανοίξαμε ότι είχαμε σχεδόν μηδενικά κρούσματα, φέτος γιατί ανοίγουμε με τα κρούσματα τόσο υψηλά; Διότι το 2021 δεν είναι το 2020. Έχοντας ζήσει ένα χρόνο πλέον με την πανδημία, γνωρίζουμε πολύ καλύτερα πώς να διαχειριστούμε τους κινδύνους και να προστατεύσουμε εμάς και τους αγαπημένους μας, χωρίς να λαμβάνουμε υπέρμετρα περιοριστικά μέτρα.

Πέρυσι, για παράδειγμα, δεν είχαμε εμβόλια, ενώ φέτος έχουμε.

Πέρυσι με το ζόρι κάναμε 800 τεστ την ημέρα στην αρχή της πανδημίας, ενώ φέτος υπερβαίνουμε τις 80.000 καθημερινά και ταυτόχρονα πραγματοποιούμε εκατομμύρια self-test σε εβδομαδιαία βάση.

Πέρυσι η ανοσία του πληθυσμού ήταν σχεδόν μηδενική, ενώ φέτος αυξάνεται εκθετικά.

Πέρυσι το Εθνικό Σύστημα Υγείας ήταν πιο αδύναμο, ενώ φέτος έχουν προστεθεί εκατοντάδες κλίνες, απλές και κλίνες ΜΕΘ.

Χάρη σε αυτούς τους παράγοντες, λοιπόν, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι αφήνουμε πίσω μας τα lockdown και ανοίγουμε με ασφάλεια και υψηλό αίσθημα ατομικής και συλλογικής προστασίας ξανά την οικονομία και τον τουρισμό μας.

Ήδη σε αυτό το πλαίσιο, έχουν επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο στις 5 Απριλίου, τα Λύκεια στις 12 Απριλίου, η εστίαση στις 3 Μαΐου και το σύνολο της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Δευτέρα στις 10 Μαΐου.

Από τις 14 Μαΐου, από αυτή την Παρασκευή, όπως έχουμε ανακοινώσει, η χώρα μας, λοιπόν, ανοίγει με ασφάλεια και τον τουρισμό της.

Για τον επόμενο ενάμιση μήνα και ως το τέλος Ιουνίου που αναμένουμε τότε ουσιαστικά να ξεκινήσουν με πιο μαζικό τρόπο οι τουριστικές ροές, έχουμε χρέος όλοι μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να βελτιώνουμε κάθε εβδομάδα το επιδημιολογικό προφίλ της χώρας μας. Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει συνολικά ως κοινωνία να κερδίσουμε.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ανακοινώνουμε μέτρα περαιτέρω ελάφρυνσης των περιορισμών, έχοντας όμως πάντα κατά νου ότι περισσότερη ελευθερία και σημαίνει και μεγαλύτερη ευθύνη για όλους μας.

Έτσι η απαγόρευση κυκλοφορίας μετακινείται πλέον στις 00:30 το βράδυ από αυτή την Παρασκευή, καταργούνται τα μηνύματα προς το 13033 και το 13032, καταργούνται επίσης οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Το άνοιγμα με κανόνες συνεχίζεται με την επαναλειτουργία στις 17 Μαΐου των βρεφονηπιακών σταθμών, στις 21 Μαΐου των θερινών κινηματογράφων, στις 28 Μαΐου των ανοιχτών πολιτιστικών θεαμάτων και ακροαμάτων και κατά τον Ιούνιο, πλέον, των εκδηλώσεων σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα, για παράδειγμα σε γάμους και βαφτίσεις.

Αντίστοιχα το λιανεμπόριο επιστρέφει στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, χωρίς όμως πλέον το click away και το click in shop.

Κατά τον Μάιο, ωστόσο, θα εξακολουθήσει η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης, καθώς μας αναγκάζει να φωνάζουμε περισσότερο και να εκτοξεύουμε πιθανώς μολυσματικά σταγονίδια. Είναι μια μικρή θυσία που πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε και αυτό το μήνα.

Η Ελλάδα απέδειξε πέρυσι, σε πολύ πιο αχαρτογράφητα νερά, ότι μπορεί να λειτουργήσει ως ασφαλής τουριστικός προορισμός και το ίδιο θα πράξουμε και φέτος και ακόμη καλύτερα.

Η ασφαλής υποδοχή, διαμονή και επιστροφή των επισκεπτών μας, αποτελούν τις βασικές αρχές του σχεδίου μας για το άνοιγμα του τουρισμού.

Από την 1η Ιουνίου, λοιπόν, τίθεται σε παραγωγική λειτουργία το ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό, το λεγόμενο Green Pass, που έρχεται να υλοποιήσει την πρόταση της δικής μας χώρας, του Πρωθυπουργού μας, του κυρίου Μητσοτάκη, για διευκόλυνση των ταξιδιών σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή φέρουν αρνητικό τεστ.

Ταυτόχρονα, με τον προηγμένο αλγόριθμο EVA, θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας μας, αναλόγως του επιδημιολογικού φορτίου της χώρας προέλευσης κάθε επισκέπτη μας.

Θυμίζω εδώ ότι πέρυσι είχαμε 5.000.000 αφίξεις στις πύλες εισόδου όλης της χώρας και πραγματοποιήσαμε περίπου 700.000 δειγματοληψίες. Εντοπίσαμε έτσι κοντά στα 2.700 θετικά κρούσματα. Καταφέραμε με αυτό τον τρόπο να συγκρατήσουμε το επιδημιολογικό φορτίο χαμηλότερα από όλες τις υπόλοιπες τουριστικές οικονομίες της Μεσογείου. Από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Κροατία, τη Μάλτα.

Δείξαμε δηλαδή ότι μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα της ασφάλειας σε συνθήκες δύσκολες και σε συνθήκες κυκλοφορίας του ιού.

Προκειμένου να προστατεύσουμε τα νησιά μας κατά τον επόμενο ενάμιση μήνα, θα εφαρμόσουμε από τις 14 Μαΐου στα ταξίδια μας προς και από τα νησιά, την ελληνική εκδοχή του πράσινου πιστοποιητικού.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά μας, με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα, είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, να είναι δηλαδή πλήρως εμβολιασμένος, είτε να διαθέτει αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών, είτε self-test 24 ωρών ή διαφορετικά να υπάρχει μια βεβαίωση νόσησης, δύο μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες μετά τη νόσηση.

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Η δήλωση των self-test θα πρέπει να γίνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, ενώ όσοι προσέρχονται σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές, είτε για PCR είτε για rapid test αντιγόνου, θα πρέπει να ζητούν την ψηφιακή βεβαίωση με το αποτέλεσμα του τεστ.

Κατά το διάστημα αυτό, απευθύνουμε ισχυρή σύσταση για τακτικά διαγνωστικά τεστ σε όλους τους πολίτες που πραγματοποιούν διαπεριφερειακές μετακινήσεις, χερσαίες με το αυτοκίνητό τους από Νομό σε Νομό. Καθώς οι χερσαίες μετακινήσεις δεν μπορούν να ελεγχθούν πολύ εύκολα, ως προς αυτό θα πρέπει κάθε πολίτης να είναι πολύ προσεκτικός όταν ταξιδεύει σε άλλη περιοχή από τη μόνιμη κατοικία του.

Μολονότι βαδίζουμε σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, η Πολιτεία θα συνεχίσει με αυστηρότητα σε καθημερινή βάση την επιδημιολογική επαγρύπνηση και παρακολούθηση κρίσιμων δεικτών. Δείκτες που μας δίνουν την εικόνα του επιδημιολογικού προφίλ κάθε περιοχής.

Στόχος μας να έχουμε καθαρή εικόνα, τόσο εμείς όσο και οι ίδιοι οι πολίτες, οι τοπικές αρχές, ώστε να λαμβάνονται εγκαίρως μέτρα για τυχόν περιορισμό τοπικών εξάρσεων.

Έτσι, σε εβδομαδιαία βάση θα παρακολουθούμε μέσω του παρατηρητηρίου Covid το ποσοστό θετικότητας στην επικράτεια και τις Περιφέρειες της χώρες, τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, το ποσοστό εμβολιασμού και ανοσίας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και φυσικά, την πληρότητα του Ε.ΣΥ. ανά Υγειονομική Περιφέρεια.

Κυρίες και κύριοι,

Ένα και πλέον χρόνο τώρα, η ελληνική Κυβέρνηση, όπως και κάθε άλλη Κυβέρνηση σε όλο τον κόσμο, έχει υποχρεωθεί στη μάχη που όλοι δίνουμε κατά της πανδημίας, να σχεδιάζει και να υλοποιεί πολιτικές Δημόσιας Υγείας που επηρεάζουν την καθημερινότητα όλων μας, με ορίζοντα ακόμα και μιας εβδομάδας.

Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη άσκηση δημόσιας πολιτικής που δεν έχει προηγούμενο και που φυσικά όταν συντελείται υποχρεωτικά, υπό τέτοια ασφυκτική πίεση, σε τόσο σύντομους χρόνους, συνοδεύεται και από πιθανά λάθη.

Στο επίκεντρο, όμως, των αποφάσεών μας, όλο αυτό το διάστημα ήταν πάντοτε η προστασία της υγείας των ανθρώπων, η προστασία της Δημόσιας Υγείας και στη συνέχεια της οικονομίας και της εργασίας.

Και τη μάχη της Δημόσιας Υγείας, συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, την έχουμε κερδίσει. Η Ελλάδα, με τις λιγοστές της δυνάμεις, έχει καταφέρει να έχει μικρότερο υγειονομικό αντίκτυπο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Και αυτό είναι μία κατάκτηση όλων μας και όλων σας.

Έτσι θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα μέχρι να νικήσουμε ολοκληρωτικά την πανδημία και να απελευθερώσουμε πλήρως την κοινωνία και την οικονομία από τα περιοριστικά μέτρα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να απευθύνω ένα μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού κυρίως προς όσους, για τους δικούς τους λόγους, ακόμη δεν έχουν πάρει αυτή την απόφαση.

Είμαστε κοντά στο επιθυμητό τείχος ανοσίας. Τα στοιχεία των εισαγωγών και του μητρώου Covid δείχνουν ότι από τους 1,3 εκατομμύρια πολίτες, συμπολίτες μας που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις έως σήμερα, μόνο το 0,3% έχει νοσήσει από Covid.

Οι γιατροί μας λένε ότι πλέον η συντριπτική πλειονότητα των διασωληνώσεων αφορούν μη εμβολιασμένους. Τι θέλουμε να πούμε με αυτά τα στοιχεία; Ότι το εμβόλιο λειτουργεί. Το εμβόλιο σώζει ζωές. Μας γλιτώνει από μία τεράστια ταλαιπωρία με σημαντικό ψυχικό, κοινωνικό, οικογενειακό, οικονομικό κόστος.

Είναι στο χέρι μας να κάνουμε το 75% των 60άρηδων και 65άρηδων, που θα έχουν εμβολιαστεί έως το τέλος Μαΐου, 80% ή και 90%.

Ο εμβολιασμός είναι ασφαλής και είναι πράξη ατομικής προστασίας και ταυτόχρονα συλλογικής ευθύνης. Είναι μία επιλογή ζωής. Σας ευχαριστώ πολύ»

 



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …