Επιστολή ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Μπορέλ για τις συγκρούσεις σε Ιερουσαλήμ-Γάζα

Επιστολή προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ έστειλαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την κλιμάκωση της έντασης στην Α. Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας και καλούν την ΕΕ να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες "ώστε το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση".

Ζητούν επίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση "να καλέσει όλες τις πλευρές να σεβαστούν πλήρως το διεθνές δίκαιο και να βρουν μια ειρηνική λύση για το ζήτημα των οικισμών και να ξεκινήσουν άμεσα αξιόπιστες συνομιλίες για μια λύση δύο κρατών, που είναι η μόνη βιώσιμη λύση, όπως τονίζει ο ΟΗΕ στα ψηφίσματά του".

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν παράλληλα τη διεθνή ανησυχία που έχει προκληθεί από την συνεχιζόμενη βία συμπεριλαμβανομένης και της Τετραμερούς της Μέσης Ανατολής (ΟΗΕ, ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία) καθώς και των εκκλήσεων του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προς το Ισραήλ να σεβαστεί τις υποχρεώσεις του βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Σύμφωνα με την επιστολή των ευρωβουλευτών "η βίαιη καταστολή των Παλαιστινίων που διαμαρτύρονται για την εκδίωξη των οικογενειών από τα σπίτια τους από τη δεκαετία του 1950 στην περιοχή Sheikh Jarrah της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, είναι μια μονομερής ενέργεια που παραβιάζει σαφώς το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλα τα μέρη".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …