Μερικώς απασχολούμενοι με καθεστώς εργασιακής ειλωτείας!!

ΠPΩTOΦANOYΣ BAPBAPOTHTAΣ ΔIATAΞH ΓIA NEOYΣ ME MEPIKH AΠAΣXOΛHΣH ΣTO ΣXEΔIO XATZHΔAKH!

H “BIKTΩPIANH” EKMETAΛΛEYΣH THΣ NEANIKHΣ EPΓATIKHΣ ΔYNAMHΣ ΠOY ANAΦEPETAI ΣTO APΘPO 56 TOY NOMOΣXEΔIOY XATZHDAKH ΠEPIΛAMBANEI:

A. ΔIAKEKOMMENO (“ΣΠAΣTO”) ΩPAPIO, AKOMH KAI ΣE ΔIAΦOPETIKH MEPA!

B. TEΣΣEPIΣ (4) ΩPEΣ YΠEPΩPIA THN HMEPA Ή EIKOΣI (20) THN EBΔOMAΔA!

Γ. ΠPOΣAYΞHΣH THΣ YΠEPΩPIAΣ ΚΑΤΑ 12% ANTI 40%, OΠΩΣ AMEIBETAI H YΠEPΩPIA ΠΛHPOYΣ AΠAΣXOΛHΣHΣ!!

Δ. ΔYNATOTHTA “ΔIEYΘETHΣHΣ” (MH ΠΛHPΩMHΣ) TΩN ΦΘHNΩN YΠEPΩPIΩN ME PEΠO Ή AΔEIA!!

IΔOY H AKPAIA KAI ΣKΛHPH ΔIATAΞH TOY APΘPOY 56 TOY ΣXEΔIOY XATZHΔAKH

Άρθρο 56: Παροχή πρόσθετης εργασίας από εργαζομένους μερικής απασχόλησης – Τροποποίηση παρ. 11 άρθρου 38 ν. 1892/1990

Η παρ. 11 του άρθρου 38 του ν. 1892/1990 (Α’ 101) τροποποιείται ως εξής:

«11. Αν παραστεί ανάγκη για πρόσθετη εργασία πέραν της συμφωνημένης, ο εργαζόμενος έχει υποχρέωση να την παράσχει, αν είναι σε θέση να το κάνει και η άρνησή του θα ήταν αντίθετη με την καλή πίστη. Η πρόσθετη εργασία μπορεί να παρασχεθεί, εφόσον συμφωνεί ο εργαζόμενος, και κατά ωράριο που δεν είναι συνεχόμενο σε σχέση με το συμφωνημένο ωράριο της ίδιας ημέρας, υπό την επιφύλαξη των διατάξεων περί ημερήσιας ανάπαυσης. Αν παρασχεθεί εργασία πέραν της συμφωνημένης, ο μερικώς απασχολούμενος δικαιούται αντίστοιχης αμοιβής με προσαύξηση δώδεκα τοις εκατό (12%) επί της συμφωνηθείσας αμοιβής για κάθε επιπλέον ώρα εργασίας που θα παράσχει. O μερικώς απασχολούμενος μπορεί να αρνηθεί την παροχή εργασίας πέραν της συμφωνημένης, όταν η πρόσθετη εργασία λαμβάνει χώρα κατά συνήθη τρόπο. Σε κάθε περίπτωση η πρόσθετη αυτή εργασία δύναται να πραγματοποιηθεί κατ’ ανώτατο όριο μέχρι τη συμπλήρωση του πλήρους ημερήσιου ωραρίου του συγκρίσιμου εργαζομένου.».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ οι αγρότες–Συλλαλητήρια, μπλόκα και συγκεντρώσεις

Συλλαλητήρια, μπλόκα και συγκεντρώσεις όλη την εβδομάδα σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Διεκδικούν …