Επιδότηση Εστίασης- Γεωργιάδης: Eντός 4 εβδομάδων από την υποβολής αίτησης τα χρήματα

Έχουν υποβληθεί 7.000 αιτήσεις για την επιδότηση στην εστίαση. Ήδη έχουν εκκαθαριστεί οι πρώτες 400 αιτήσεις και οι υπόλοιπες θα έχουν εκκαθαριστεί μέσα στις επόμενες μία με δύο μέρες.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Πιο αναλυτικά, για την επιδότηση στην εστίαση ο υπουργός ανέφερε τα εξής:

«Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ πριν ανοίξουμε την πλατφόρμα. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε στον κόσμο τα χρήματά του. Όλες οι επιχειρήσεις εστιάσεως που έχουν μείωση τζίρου 30% το 2020 σε σχέση με το 2019 μπορούν να μπουν τώρα στο www.ependyseis.gr με τον λογιστή τους, να κάνουν υποβολή των συγκεκριμένων στοιχείων της επιχειρήσεως και θα λάβουν τα χρήματά τους, τα οποία είναι επιδότηση και όχι επιστρεπτέα».

Είπε επίσης πως έως τώρα έχουν υποβληθεί 7.000 αιτήσεις και ήδη έχουν εκκαθαριστεί οι πρώτες 400 και έχουν πάρει την έγκριση του ποσού και τους έχει δοθεί ημερομηνία για το πότε θα πάρουν τα χρήματά τους. «Οι υπόλοιπες θα έχουν εκκαθαριστεί μέσα στις επόμενες μία με δύο μέρες. Από τη στιγμή υποβολής της αίτησης θα μπορεί κάποιος να παίρνει τα χρήματά του εντός 4 εβδομάδων» σημείωσε.

Για την επιδότηση σε γυμναστήρια-παιδότοπους επανέλαβε ότι «28 με 30 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τα γυμναστήρια και τους παιδότοπους» και προσέθεσε: «Το ποσό είναι επίσης επιδότηση. Δεν τίθεται θέμα μείωσης τζίρου, μπαίνουν όλοι αυτόματα. Όλα τα γυμναστήρια και όλοι οι παιδότοποι. Όσοι έχουν έναν εργαζόμενο θα λάβουν 4.000 ευρώ και όσοι έχουν από 9 και πάνω εργαζόμενους, 17.000 ευρώ. Στο ενδιάμεσο υπάρχουν και ορισμένες κατηγορίες με τα ποσά να αυξάνονται κλιμακωτά».

Για τον αριθμό προσκεκλημένων σε γάμους- βαφτίσεις, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα θέσει εκ νέου στην επιτροπή το θέμα του ορίου των 100 ατόμων. «Προσωπικά είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι δεν χρειάζεται το όριο των 100 ατόμων για τους γάμους και τις βαφτίσεις. Σήμερα ένα εστιατόριο με τα τραπέζια των 6 και τις αποστάσεις που προβλέπουμε μπορεί να έχει 100, 200, 300 πελάτες. Είναι παράλογο να μπορεί το εστιατόριο και να μην μπορεί ένα κτήμα που κατά τεκμήριο ο χώρος του είναι πολύ μεγαλύτερος και εκεί θα μπορούσαμε να αυξήσουμε και την απόσταση μεταξύ των τραπεζιών. Το είχαμε συζητήσει την περασμένη εβδομάδα. Δεν έγινε δεκτό από την υγειονομική Επιτροπή. Θα το ξαναδούμε και αυτήν την εβδομάδα και πιστεύω θα τους πείσουμε» ανέφερε

Για το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «θα ανοίξουν όταν το 50% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί έστω με τη μία δόση», εκτιμώντας πως «αυτό δεν είναι πολύ μακριά από σήμερα», ενώ για τη μουσική είπε: «Φαντάζομαι ότι και η μουσική θα έρθει περίπου την ίδια περίοδο. Όταν θα είναι το 50% του πληθυσμού εμβολιασμένο, έστω με τη μία δόση, θα έχουμε πλησιάσει πολύ πια τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης».

Για τις προβλέψεις για τον τουρισμό

Σε ερώτηση σχετικά με τις προβλέψεις για την πορεία του τουρισμού ο υπουργός σημείωσε: «Σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής", ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της TUI δήλωσε ότι η Ελλάδα φέτος θα έχει περισσότερο τουρισμό ενδεχομένως ακόμα και από την Ισπανία, καθώς και ότι το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι τεράστιο. Επίσης, σύμφωνα με τον πίνακα διεθνούς Οργανισμού, η Ελλάδα είναι σήμερα η μόνη χώρα στον κόσμο που οι πτήσεις που μπαίνουν φέτος για τους θερινούς μήνες είναι πολύ περισσότερες από ό,τι ήταν πέρσι. Αυτό τι σημαίνει; Ότι οι αεροπορικές εταιρίες αναμένουν προς την Ελλάδα μεγαλύτερη κίνηση».  

Διαφημιστικό μήνυμα της ΓΣΕΒΕΕ για τον εμβολιασμό

Τέλος ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία της ΓΣΕΒΕΕ να φτιάξει σποτ υπέρ του εμβολιασμού, το οποίο έχει παίξει σε διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα:

«Θέλω ως υπουργός να συγχαρώ δημοσίως τη ΓΣΕΒΕΕ, τον κύριο Καββαθά και όλους τους συνεργάτες του για την πρωτοβουλία να φτιάξουν ακόμα και σποτ υπέρ του εμβολιασμού, το οποίο έχει παίξει σε διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα. Δείχνει το βαθμό της υπευθυνότητας των ανθρώπων αυτών και ότι έχουν καταλάβει και οι ίδιοι πως το κλειδί για να γυρίσει η οικονομία, να ανοίξουμε τους εσωτερικούς χώρους, να ανοίξουμε τους υπαίθριους, να παίξει η μουσική και να τελειώσουν όλα, είναι ο εμβολιασμός. Σε αυτό η ΓΣΕΒΕΕ έπαιξε έναν πολύ υπεύθυνο ρόλο και τους ευχαριστώ» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πώς γιόρτασε ο Νίκος Ανδρουλάκης την Καθαρά Δευτέρα

Στην εξοχή πέρασε την Καθαρά Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα ανέβασε φωτογραφία …