Στον τελικό της Eurovision η Κύπρος

Ραντεβού στον Β' Ημιτελικό, που θα διεξαχθεί στις 20 Μαΐου, έδωσαν οι φαν της Eurovision 2021, στον οποίο θα διαγωνιστεί και η Ελλάδα με την Στεφανία και το «Last Dance», μετά την ολοκλήρωση του Α' Ημιτελικού και την πρόκριση της Κύπρου στον τελικό της 22ας Μαΐου.

AP Photo/Peter Dejong

Οι 10 χώρες που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό από την αποψινή βραδιά είναι οι: Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Κύπρος, Ισραήλ, Λιθουανία, Μάλτα, Νορβηγία, Ρωσία, Σουηδία και Ουκρανία.

Διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων έξω από τον χώρο της εκδήλωσης

Μεταξύ των αποψινών διαγωνιζομένων ήταν και το Ισραήλ που πήρε επίσης το εισιτήριο για τον τελικό και εκπροσωπείται από την Ίντεν Άλεν και το τραγούδι με τον τίτλο «Set Me Free» («Άφησέ με ελεύθερη»), δημιουργώντας περίεργους συνειρμούς με την κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια και κυρίως αυτήν την περίοδο, στη Λωρίδα της Γάζας, την Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. 

Νωρίτερα, ακτιβιστές υπέρ των Παλαιστινίων πραγματοποίησαν διαδήλωση έξω από το χώρο όπου διεξάγεται ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού.

Το τραγούδι πάντως σύμφωνα με τους περισσότερους ιστότοπους στοιχημάτων, αναμένεται να αποτύχει στον τελικό του Σαββάτου.

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Άμεση κατάπαυση πυρός και παρέμβαση ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη  Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη …