Επανεκκίνηση και για τον Κήπο του Μεγάρου

Με μάσκες και καθίσματα σε αποστάσεις ασφαλείας θα απολαύσουμε από Βιβάλντι μέχρι Sugahspank! κι από βωβό κινηματογράφο μέχρι τζαζ και stand-up comedy.

Η προσμονή μιας καλοκαιρινής συνάντησης. Η χαρά της αντάμωσης στον Κήπο του Μεγάρου, οι αναμνήσεις από βραδιές αξέχαστες, γεμάτες μελωδίες και φωνές που αγαπάμε. Η πολύμηνη μουσική στέρηση. Η καταπράσινη, δροσερή γωνιά στο κέντρο της Αθήνας. Αφήνουμε πίσω ό,τι μας βαραίνει και ξανασυναντιόμαστε μπροστά από μια σκηνή τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, μια και το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε περιλαμβάνει από Βιβάλντι μέχρι Sugahspank! Κι από βωβό κινηματογράφο μέχρι stand-up comedy και τζαζ.

Με μάσκες αλλά και καθίσματα σε αποστάσεις ασφαλείας η αυλαία για τις live βραδιές του Κήπου ανοίγει στις 9/6 με τη συναυλία των Μουσικών της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, σε όργανα εποχής, υπό τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο σε ένα από τα πιο αγαπημένα έργα στην ιστορία της κλασικής μουσικής, τις «Τέσσερις εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι.

Δύο μέρες μετά (11/6), το μουσικό κλίμα αλλάζει, με την τραγουδοποιό Ειρήνη Σκυλακάκη να παρουσιάζει στο κοινό κομμάτια από την καινούργια της δισκογραφική δουλειά, ενώ, στις 17/6 η ατμόσφαιρα γίνεται εκρηκτική, με τη Sugahspank!, τον Blend Mishkin και τους Roots Evolution να μας ταξιδεύουν στις υπέροχες χορευτικές μουσικές της Καραϊβικής.

Athens Classical Players της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Στη Γιορτή της Μουσικής (21/6), που οργανώνεται κάθε Ιούνιο εδώ και χρόνια στο Μέγαρο, συναντώνται στη σκηνή του Κήπου οι Athens Classical Players, το σύνολο εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, το συγκρότημα Encardia με μουσική και τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Chórεs» της Μαρίνας Σάττι (μουσική διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα).

Βωβός κινηματογράφος, στη συνέχεια, με τη θρυλική ταινία «Sunrise» («H αυγή») του Φρίντριχ Βίλχελμ Μούρναου, ένα από τα σπουδαιότερα φιλμ όλων των εποχών, προβάλλεται με ζωντανή μουσική συνοδεία και αυτοσχεδιασμούς από τον πιανίστα Μάνο Κιτσικόπουλο (25/6).

Ο Ιούλιος αρχίζει με τη συναυλία Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης - «Οι Κύκλοι ζωντανά στον Κήπο του Μεγάρου», στην οποία ο αγαπημένος τζαζίστας ντράμερ, οι ερμηνευτές Δήμητρα Σελεμίδου και Παναγιώτης Λάμπουρας, πλαισιωμένοι από τζαζ κουαρτέτο καθώς και 10μελή ορχήστρα (μουσική διεύθυνση: Στάθης Σούλης) συστήνουν στο κοινό τα κομμάτια του τελευταίου του δίσκου (2/7).

Ειρήνη Σκυλακάκη και Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης

Μια εβδομάδα μετά (9/7) η Κατερίνα Πολέμη φέρνει «Λουλούδια στον Κήπο» και υπόσχεται στους θεατές ένα χαρούμενο μουσικό ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου, συντροφιά με τους Μαρία Παπαγεωργίου, Παυλίνα Βουλγαράκη, Θέμο Σκανδάμη, Δημήτρη Κόψη. Επιστροφή σε ρυθμικά τζαζ μονοπάτια στις 12/7 με τον «διεθνή» Γιώργο Κοντραφούρη και το Trio του να παρουσιάζουν την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «The Passing».

Σε μια βραδιά stand-up comedy (14/7), από εκείνες που μόνο η Κατερίνα Βρανά ξέρει να φτιάχνει, η αγαπημένη κωμικός «συνθέτει» σε μια παράσταση τα best of τριών επιτυχημένων προηγούμενων δουλειών της που μας έκαναν να γελάσουμε με την καρδιά μας.

Στις 16/7 μας περιμένει το σόου «Floating» με τον συνθέτη και περφόρμερ Theodore, στο οποίο θα ακούσουμε κομμάτια από όλη του τη δισκογραφία και –πρώτη φορά– συνθέσεις από το επόμενο άλμπουμ του. Στις 19/7 θα είναι κοντά μας η Πέννυ Μπαλτατζή, με καλεσμένο τον Ελληνοβρετανό καλλιτέχνη D3lta.

Η αυλαία των φετινών συναυλιών κλείνει στις 21/7 με την Ελλη Πασπαλά που, με την αισθαντική φωνή της, θα μας χαρίσει τη μαγική βραδιά με τίτλο «Σαν στον κήπο μου», παρέα με δύο αγαπημένους συνεργάτες, τον Ντέιβιντ Λιντς και τον Τάκη Φαραζή.

🔴 Ιnfo: Οι συναυλίες ξεκινούν στις 21.00 και τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ. Ωρα έναρξης ειδικά για τη Γιορτή της Μουσικής 20.00 (είσοδος ελεύθερη). Εισιτήρια: 210 7282333, www.megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …