Προκλητική ρητορική από Τσελίκ: Οι διαφορές δε λύνονται με γαλλικά πλοία

Νέα πυρά από την Τουρκία προς την Ελλάδα, αυτή τη φορά με δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τσελίκ με προκλητική ρητορική τοποθετήθηκε στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, λέγοντας πως «ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν επέδειξε την αγένεια που έδειξε στην Άγκυρα».

Επίσης, αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως κακώς έφερε τα ελληνοτουρκικά ζητήματα στην Ευρώπη. «Τα προβλήματα Ελλάδας-Τουρκίας πρέπει να λυθούν μεταξύ των δύο χωρών και η Ευρώπη δεν πρέπει να βρίσκεται εκεί.»

«Οι διαφορές της ΑΟΖ που προέκυψαν δε μπορούν να λυθούν με την παρουσία γαλλικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν πρέπει να υπάρχουν μαξιμαλιστικές θέσεις από την πλευρά της Ελλάδας.», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, τονίζει ότι Αθήνα και Άγκυρα πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι χωρίς προϋποθέσεις.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …