Ο Λάκης Λαζόπουλος γίνεται διάφανος

Μοιράζεται τις αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής με τον άνθρωπο που αγάπησε βαθιά…

Για πρώτη φορά ο Λάκης Λαζόπουλος γίνεται διάφανος και παρουσιάζει την άγνωστη ζωή του, την οποία μέχρι τώρα είχε κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό που βλέπαμε ήταν ένα σκιάχτρο στο οποίο ο καθένας μπορούσε να πετάξει πέτρες. Αυτό που διαβάζουμε στο βιβλίο είναι η πραγματικότητα.

Στα λίγα χρόνια που μας αναλογούν να περάσουμε σε αυτή τη γη, ο Λάκης Λαζόπουλος είχε την τύχη να βρεθεί με έναν άνθρωπο που αγάπησε βαθιά. Που ερωτεύτηκε, που έζησε στιγμές, που μεγάλωσε μαζί του και έμεινε δίπλα του. Που πάντα θα θυμάται και θα αναπολεί. Ίσως τον μόνο άνθρωπο που τον καταλάβαινε.

Το Άλλες Γυναίκες Φοράνε τα Φουστάνια σου είναι ένα βιβλίο φόρος τιμής στην αγάπη, στην ανθρώπινη δύναμη και στην επιμονή απέναντι στη ματαιότητα. Είναι όλα εκείνα τα μικρά καρέ που έζησαν μαζί ως την τελευταία στιγμή, είναι εκείνα τα μεσημέρια  του καλοκαιριού που περνάμε νωχελικά ακούγοντας τα τζιτζίκια να τραγουδάνε πριν τον χαμό τους.

Ο Λάκης με τα χέρια του σκάβει στην ψυχή του για όλα όσα δεν είπε. Για την παραδοχή και την εξομολόγηση γι’ αυτά που έκανε και κανείς δεν έμαθε. Για τη ζωή που συνέχεια ξεφεύγει από το άγγιγμά μας. Για τα παιχνίδια του μυαλού. Για τον έρωτα.

Πριν ξεκινήσεις να διαβάσεις το βιβλίο ίσως νιώσεις έναν τσίμπημα, ένα αδιόρατο προαίσθημα: Γιατί να διαβάσω για αυτά τα γεγονότα; Τι θα με ωφελήσει ανασκαλεύοντας τα περασμένα; Μήπως είναι καλύτερα να σβήνω από μέσα μου τις αρνητικές μνήμες;

Κι όμως, αφού αγγίξεις τις πρώτες σελίδες σε συνεπαίρνει. Και διαπιστώνεις ότι πρόκειται για μια ιστορία γραμμένη με αναπάντεχη λογοτεχνικότητα και ταυτόχρονα τόσο δυνατή που αφήνει τα σημάδια της στο μυαλό σου. Διασχίζοντας το μπαράζ ανήθικων επιθέσεων που δέχτηκε με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις μετά το 2015, και κάνοντας flashback στις κρίσιμες δεκαετίες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, ο Λάκης ανοίγει ουσιαστικά έναν δρόμο μέσα σου.

Είτε έχεις ζήσει μια παρόμοια αγάπη είτε όχι, ο δρόμος αυτός κάπου θα σε οδηγήσει.
Και αφού το τελειώσεις έχεις γίνει ένας διαφορετικός άνθρωπος, ίσως λίγο καλύτερος. Και μπορεί να συλλογιστείς ότι η ιστορία που περιγράφει ο Λάκης Λαζόπουλος  παρότι πέρα για πέρα αληθινή, μοιάζει με μυθιστόρημα. Μια ιστορία συνάμα αληθινή, εξοντωτική, αποθεωτική, τρομερή με κάθε έννοια, διαχρονική και σκληρή. Με μια λέξη: Καθαρτική.

Μόλις γυρίσεις την τελευταία σελίδα, ένα ερώτημα θα γεννηθεί μέσα σου, ένα ερώτημα που δεν έχει εύκολη απάντηση… Με ποιον άνθρωπο αξίζει να είμαι τελικά;

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα σε όλα τα βιβλιοπωλεία.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …