Παραμύθι για την προστασία του νερού μοίρασε σε μαθητές η Περιφέρεια Κρήτης

Με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Κρήτης, Έφη Κουτεντάκη, επισκέφθηκε την Παρασκευή το Νηπιαγωγείο Καλλιθέας στο Ηράκλειο, όπου έγινε η πρώτη διαδραστική παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού με τίτλο: «Μα πού πήγε το νερό;».

Το νέο διδακτικό παραμύθι που έγραψε η Ειρήνη Ανδρουλάκη εκδόθηκε πριν λίγες μέρες από την Περιφέρεια Κρήτης και κατά την επίσκεψη έγινε η πρώτη διαδραστική παρουσίαση του με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των μαθητών του νηπιαγωγείου. Το παραμύθι πρόκειται να διανεμηθεί στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Κρήτης, στο πλαίσιο της προσπάθειας ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το παραμύθι εκπέμπει μηνύματα για την κατασπατάληση του νερού σε μικρούς και μεγάλους και στην επαφή με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου Καλλιθέας, τόσο η συγγραφέας όσο και η αντιπεριφερειάρχης, μίλησαν για την διαχείριση του νερού, του πολύτιμου και αναγκαίου αγαθού στη ζωή.

Η αντιπεριφερειάρχης μοίρασε από ένα αντίτυπο στα παιδιά, για τη σημασία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος ενώ μαζί με τη συγγραφέα συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια, στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Σε δήλωση της η κ. Κουτεντάκη τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό να διδαχτούν οι μαθητές από μικρή ηλικία τη σημασία της προστασίας του νερού και την αξία της διάσωσης των φυσικών πόρων. Με το παραμύθι τα παιδιά μπορούν εύκολα να αναγνωρίσουν ένα πρόβλημα και να αποκτήσουν σταδιακά οικολογική συνείδηση».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το ευρώ υποχωρεί 0,12%, στα 1,0817 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται στα 163,4640 γεν, στο 0,8551 με τη στερλίνα και στο 0,9768 με …