270.000 εκτοπισμένοι λόγω του φονικού μουσώνα στη Σρι Λάνκα

Τις πληγές της μετρά η Σρι Λάνκα, μετά το πέρασμα του καταστροφικού μουσώνα που έπληξε την περιοχή. Όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Διαχείρισης Καταστροφών (DMC) της χώρας, τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 270.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, που καλύφθηκαν από τα νερά, από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσε ο μουσώνας.

Τα περισσότερα θύματα σκοτώθηκαν από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τις 10 από τις 25 περιφέρειες της χώρας.

AP PHOTO

Στην περιοχή Κεγκάλε, ένας σκύλος οδήγησε τους διασώστες στο σημείο όπου είχαν θαφτεί ζωντανά κάτω από τις λάσπες τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας. Και οι τέσσερις όμως ανασύρθηκαν νεκροί από τους στρατιώτες που ανέλαβαν να τους εντοπίσουν.

Σύμφωνα με το DMC, πολλές κοινότητες εκκενώθηκαν και 270.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα πλημμυρισμένα σπίτια τους και να καταφύγουν σε φίλους, συγγενείς ή σε ειδικά κέντρα φιλοξενίας που τα διαχειρίζεται η κυβέρνηση.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …