Κ. Νοτοπούλου-Ρέθυμνο: Να στηριχθεί ο τουριστικός κλάδος και οι εργαζόμενοι

Με εκπροσώπους εργαζομένων στον τουρισμό, φορείς, δημάρχους και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, συναντήθηκε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, με στόχο να ενημερωθεί για τα προβλήματα και να συζητήσει τις προοπτικές που υπάρχουν στο Ρέθυμνο για τον τουρισμό.

Συνοδευόμενη από τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Ρεθύμνης Ανδρέα Ξανθό, η Κατερίνα Νοτοπούλου δήλωσε πως, βρίσκεται στο Ρέθυμνο για να στείλει το μήνυμα ότι «πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία, θέλουμε να πετύχει ο τουρισμός και πρέπει να πετύχει με δεδομένο και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις που υπάρχουν για την Κρήτη συγκριτικά με άλλες περιοχές της Ελλάδας».

Η κυρία Νοτοπούλου εξέφρασε την ανησυχία της για το μέλλον των εργαζομένων και στον κλάδο του τουρισμού προτάσσοντας το εργασιακό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση «και μαζί με αυτό και όλα τα περιστατικά που αναδείχθηκαν ως εργοδοτικές αυθαιρεσίες και ασυδοσίας που τείνουν να αποτελέσουν κανονικότητα με το νόμο Χατζηδάκη», ανέφερε.

Η κα Νοτοπούλου δήλωσε πως ως νέος άνθρωπος αντιλαμβάνεται πολύ πιο έντονα ότι «η πανδημία λειτούργησε και ως καταλύτης για ριζικές αλλαγές, που θα συνέβαιναν και τελικά συμβαίνουν, ειδικά στο χώρο του τουρισμού. Ο τόπος μας έχει νέους ανθρώπους μορφωμένους με όρεξη και επιθυμία για δουλειά και υγιή επιχειρηματικότητα.

«Το θέμα όμως είναι πως εμείς θωρακίζουμε το τουριστικό μας προϊόν, το οποίο, κακά τα ψέματα, είναι και ιδιαίτερα ευάλωτο σε μία σειρά από κρίσεις. Δηλαδή πέρα από την υγειονομική είναι η κλιματική κρίση, η αλλαγές των ταξιδιωτικών προτιμήσεων, οι νέες γενιές ταξιδιωτών. Άρα τώρα είναι η ώρα να θωρακίσουμε το τουριστικό μας προϊόν. Να μεταβούμε δηλαδή από ένα μαζικό αδιαφοροποίητο μοντέλο τουρισμού χαμηλής οικονομικής απόδοσης, σε ένα μοντέλο τουρισμού βιώσιμο, προς την κατεύθυνση της δίκαιης ανάπτυξης», δήλωσε.

Το μοντέλο αυτό της δίκαιη ανάπτυξης το οποίο επικοινώνησε με τους εκπροσώπους του κλάδου και τους αυτοδιοικητικούς η κα Νοτοπούλου, προϋποθέτει όπως είπε «ριζική αλλαγή στρατηγικής. Όλα αυτά που λέμε τόσα χρόνια σε επίπεδο ατάκας είτε αξόνων, πρέπει να γίνουν πράξη. Παραμένει ζητούμενο ο εναλλακτικός τουρισμός, οι 365 μέρες τουρισμού, η σύνδεση της ενδοχώρας με τις παράκτιες περιοχές και τις τουριστικές υπηρεσίες, η σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τις τουριστικές υπηρεσίες, δηλαδή είναι όλα αυτά που ορίζονται ως αναβάθμιση τουριστικών υπηρεσιών».

Επισήμανε τέλος ότι ως χώρα «έχουμε στα χέρια μας το Ταμείο Ανάκαμψης, που σχεδιάζεται όμως ερήμην των αυτοδιοικητικών, παραγωγικών, επαγγελματικών φορέων. Αυτό διαπιστώσαμε και στο Ρέθυμνο, ότι δηλαδή δεν ρωτήθηκε η Κρήτη για το Ταμείο Ανάκαμψης, δεν συμπεριλαμβάνεται καν η Κρήτη στους σχεδιασμούς ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει η Κρήτη ένα παράδειγμα βιώσιμου προορισμού με βιώσιμο τουρισμό».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στο προεκλογικό «πλάνο» επιστρέφει ο πρωθυπουργός – Οι στοχεύσεις και οι προσδοκίες

Ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των περιοδειών του για τις ευρωεκλογές θα επισκεφτεί σήμερα τη Λέσβο …