Επιστολή του παραγωγού Π. Παπαχατζή

Με αφορμή τη συνέντευξη του Κώστα Φέρρη, που δημοσιεύτηκε στην «Εφ.Συν.» (έντυπη και ηλεκτρονική) στις 5 και 6/6/2021 λάβαμε και δημοσιεύουμε ολόκληρη την παρακάτω επιστολή του παραγωγού Παναγιώτη Παπαχατζή μαζί με την απάντηση των συντακτών μας:

Υπό τον σκανδαλοθηρικά «ελκυστικό» τίτλο «Αντρο κακουργημάτων το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου» «φιλοξενήσατε» «συνέντευξη» του κ. Κώστα Φέρρη στο φύλλο και την ιστοσελίδα της εφημερίδας σας, την Κυριακή 6/6/2021. Εύχομαι ότι οι δύο συνεργάτες σας, κ.κ. Γιώργος Πετρόπουλος και Δημήτρης Κανελλόπουλος τουλάχιστον θα ανακαλέσουν, με ανάλογο τίτλο το συκοφαντικά δυσφημιστικό, για μένα, κείμενο. Ούτε διωκόμενος είμαι, και μάλιστα για «κακουργήματα»!!!, ούτε εγκληματική συμμορία έχουμε συστήσει, με άλλα Επαγγελματικά Σωματεία, ούτε τυχοδιώκτες είμαστε. Δέχθηκα, με το άνω κείμενο αήθεις προσβολές και συκοφαντίες ως άτομο, ως παραγωγός και ως Πρόεδρος του ΣΑΠΟΕ.

Το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» στις 5 και 6/6/2021

Ερωτώ και απαιτώ απαντήσεις.

1. - Ρωτήσατε τον κ. Φέρρη ΑΝ το Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. στο οποίο συμμετείχε ΖΗΤΗΣΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ αφού «τόσο αβυσσαλέα υπονομεύθηκε και «ο πόλεμος έγινε λυσσαλέος και συντονίστηκε με ανοίκειες και προσβλητικές επιθέσεις από τα Δ.Σ. του ΣΑΠΟΕ (παραγωγοί), κ.λπ.».

2. - Πριν αναρτήσετε το συκοφαντικό κείμενο, σε ό,τι με αφορά, επικοινωνήσατε μαζί μου? Ερευνάτε την «είδηση» που σπιλώνει υπολήψεις, πριν την δημοσιεύσετε, κύριοι?

3. -Πότε, πώς και σε ποια θέματα, το ΣΑΠΟΕ «συνωμότησε» με «αδελφό Σωματεία» «...για να θαφτούν τα μέχρι τότε πορίσματα, που αφορούσαν τους εντός και εκτός των πυλών του ΕΚΚ», κατά τον κ. Φέρρη και το δημοσίευμα? «Κόλαση και Παρανομία!» κύριοι, είναι να δημοσιεύετε χωρίς διασταύρωση στοιχείων.

4. -Γράψατε, «βλέπουμε παραγωγούς που έχουν χρεοκοπήσει στο παρελθόν, να επανέρχονται ξανά και ξανά και να επιδοτούνται πολλαπλά «από τις αμφισβητούμενες δύο φετινές εγκρίσεις του Δ.Σ. του ΕΚΚ, η εταιρεία του προέδρου του ΣΑΠΟΕ, Πάνου Παπαχατζή, πέτυχε 3 εγκρίσεις με συνολικό ποσό 370.000 ευρώ».

Πράγματι, κύριοι, άλλες προτάσεις μας εγκρίθηκαν, άλλες απορρίφθηκαν, όχι μόνο δικές μου, όλων των Παραγωγών. Αυτός δεν είναι ο σκοπός του Ε.Κ.Κ. να χρηματοδοτεί, έστω με μικρά ποσά, την παραγωγή Κιν/κών Ταινιών, με πολλαπλάσιους προϋπολογισμούς? Πού είναι το επιλήψιμο και το «λαυράκι της είδησης»? Δημοσιεύονται κάθε χρόνο οι εγκρίσεις του ΕΚΚ. Γιατί είναι «αμφισβητούμενες» οι φετινές εγκρίσεις? Προσβλήθηκαν αρμοδίως? Σε τι συνετέλεσε η ιδιότητά του «προέδρου του ΣΑΠΟΕ» στην έγκριση τριών εκ των πολλών προτάσεών μου? Παραγωγός είμαι από το 1987 και έχω συνεργασθεί με το σύνολο των Σκηνοθετών του Νέου Ελλ/κού Κιν/φου, που διακρίνονται στις διεθνείς αγορές. Αυτή είναι η δουλειά μου. Προ 25ετίας βρέθηκα σε οικτρή οικονομική κατάσταση, στην προσπάθεια να ενισχύσω ταινίες, πέραν των δυνατοτήτων μου. Δεν «χρεοκόπησα», δεν κηρύχθηκα σε πτώχευση. Εργάσθηκα σκληρά και επανήλθα, επάξια. Προς τι ο ψόγος?

Αναφέρεσθε σε «τερατώδη» ποσά, που εγκρίνει το Ε.Κ.Κ. Δεν λέτε όμως πόσες ταινίες θα παραχθούν, πόσοι άνθρωποι εργάζονται, πόσοι δημιουργοί αναδεικνύονται, για ποιου ύψους προϋπολογισμούς μιλάμε και πόσες διεθνείς συμπαραγωγές θα έχουμε. Εχω παράξει πολλά έργα, με αποκλειστικά ιδιωτικά χρήματα, χωρίς κρατική ενίσχυση. Ερευνήστε τα θέματα και μετά συκοφαντείστε. Δεν συγχωρείσθε.

5. -Γράφετε «Ας σημειωθεί πως και οι τρεις αυτοί παραγωγοί Πάνος Παπαχατζής «ελέγχονται για το αδίκημα της κακουργηματικής φύσεως απιστίας σε βάρος της περιουσίας του εγκαλούντος ΝΠΙΔ με την επωνυμία «Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου» κατ’ εξακολούθηση»!!!! σύμφωνα με την έκθεση Ασπρογέρακα!

Τι είναι η «έκθεση Ασπρογέρακα», κύριοι? Είναι δικαστική απόφαση? Ο αναγνώστης αυτό δεν το διακρίνει και μένει η λάσπη σε βάρος των πληττομένων. Πρόκειται για αήθη και επικίνδυνα δημοσιεύματα, για έσχατη κατάπτωση κύρους δημοσιεύματος και συνέντευξης. ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΥΧΓΥΣΗ Ή ΜΑΝΙΑ ΒΡΙΣΚΕΣΘΕ? ΔΕΝ ΔΙΩΚΟΜΑΙ ΓΙΑ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΥΠΗΡΞΑ ΜΕΛΟΣ TOY Ε.Κ.Κ., ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΙΔΙΟΤΗΤΑ. Επιφυλάσσομαι της άσκησης, όλων των αστικών και ποινικών δικαιωμάτων μου, έναντι παντός υπευθύνου και αναφοράς μου στην ΕΣΗΕΑ. Ζητώ και Απαιτώ την αυτολεξεί αναγραφή της παρούσης μου, σύμφωνα με το νόμο, στην ίδια θέση, την ίδια μέρα, με την ίδια γραμματοσειρά, όπως υποχρεούσθε από το Νόμο.

Καλώ και Απαιτώ, από κάθε υπεύθυνο, να μου ζητήσει δημόσια συγνώμη. ΕΛΕΟΣ ΣΤΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ.

Σας αποστέλλω ηλεκτρονικά το παρόν κείμενο, για άμεση δημοσίευση, κατά τ’ ανωτέρω στην έκδοση του Σαβ/κου της 12 και 13/6/21. Με κούριερ σας αποστέλλω το επίσημο.

Αθήνα 10/6/2021

Πάνος Παπαχατζής

Η απάντηση των συντακτών μας:

Και για τον κ. Παπαχατζή ισχύει στο ακέραιο η απάντηση που δώσαμε σε ανάλογη επιστολή του Δ.Σ. του ΣΑΠΟΕ αναφορικά με τις συνεντεύξεις και το πώς αυτές δημοσιεύονται από τη σκοπιά της δημοσιογραφίας και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας (βλέπε «Εφ.Συν.» 10/6/2021, σελ. 10). Στην παραπάνω επιστολή του ο κ. Παπαχατζής μάς ερωτά μια σειρά πράγματα κι έχει την απαίτηση- κατά τα δικά του γραφόμενα- να του απαντήσουμε. Αυτά όμως στα οποία αναφέρεται (απαιτώντας απαντήσεις από εμάς) αφορούν πράγματα τα οποία είπε στη συνέντευξη ο κ. Φέρρης. Κατά συνέπεια ο μόνος αρμόδιος να του απαντήσει είναι εκείνος. Εάν ο κ. Φέρρης επιθυμεί να το πράξει, η «Εφ.Συν.» θα φιλοξενήσει την απάντησή του.

Γιώργος Πετρόπουλος - Δημήτρης Κανελλόπουλος


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οι δηλώσεις του Μητσοτάκη για το Πρόγραμμα «Αιγίς»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στο νέο πιο αυστηρά επιχειρησιακό δόγμα με στόχο να αντιμετωπίζονται οι …