Έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. Αλλαγή αρμοδιότητας υπηρεσιών της ΕΛΑΣ

Έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. Αλλαγή αρμοδιότητας υπηρεσιών της ΕΛΑΣ

Από ποιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εκδίδεται η αστυνομική ταυτότητα

 

 

Αριθμ. 3021/19/53-μστ – ΦΕΚ Τεύχος B’ 2595/16.06.2021
Τροποποίηση της υπ’ αρ. 3021/19/53 από 14-10-2005 κοινής υπουργικής απόφασης «Τύπος, δικαιολογητικά, αρμόδιες υπηρεσίες και διαδικασία έκδοσης δελτίων ταυτότητας Ελλήνων πολιτών» (Β’ 1440).

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
αποφασίζουμε:

Άρθρο 1

Το άρθρο 1 της υπ’ αρ. 3021/19/53 από 14-10-2005 κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 1440), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο με το άρθρο 1 της υπ’ αρ. 3021/19/53-κγ από 28-8-2014 κοινή υπουργική απόφαση (Β’ 2339), αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 1
Αρμόδιες για την έκδοση Αρχές

Δελτία ταυτότητας Ελλήνων πολιτών εκδίδονται από το Τμήμα Ασφάλειας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερομένου για την περιφέρεια της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ή Θεσσαλονίκης και από την Υποδιεύθυνση ή το Τμήμα Ασφάλειας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερομένου για την υπόλοιπη Χώρα.

Όπου δεν λειτουργούν τέτοιες Υπηρεσίες, τα δελτία ταυτότητας εκδίδονται από το Αστυνομικό Τμήμα γενικής αρμοδιότητας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου.

Σε περίπτωση που δεν υφίσταται Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, Τμήμα Ασφάλειας ή Αστυνομικό Τμήμα γενικής αρμοδιότητας, εκδίδονται από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας που εδρεύει στην εν λόγω περιοχή».

 

 

Άρθρο 2

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Σχετικά: Ηλεκτρονικά η δήλωση απώλειας του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

 



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των …