Ολλανδία-Βέλγιο ζευγάρωσαν τις νίκες και πάνε στους «16»

Ακόμη δύο ομάδες έκλεισαν θέση στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς Ολλανδία και Βέλγιο καθάρισαν την πρόκριση και την πρωτιά στους ομίλους τους.

Ολλανδία-Αυστρία 2-0

Οι «οράνιε» πήραν αρκετά εύκολα το τρίποντο της νίκης, επικρατώντας με 2-0 των Αυστριακών και χωρίς να... φορτσάρουν ιδιαίτερα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ξανά ο Ντάμφρις της Αϊντχόφεν, το «αστέρι» του οποίου έχει αρχίσει να λάμπει σε αυτό το Euro.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έκανε το 2-0 στο 67ο λεπτό κλειδώνοντας τη νίκη-πρόκριση, ενώ μέχρι στιγμής έχει συμμετοχή και στα πέντε γκολ που έχει πετύχει στη διοργάνωση η ομάδα του.

Είχε προηγηθεί ένα σοβαρό παιχνίδι από τους παίκτες του Ντε Μπουρ, η οποίοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 11' με τον Μέμφις Ντεπάι από τη βούλα του πέναλτι. Την παράβαση κέρδισε ο Ντάμφρις.

Η Αυστρία προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες και να μπει ξανά στο ματς, όμως η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανής.

Συνθέσεις

Ολλανδία (Φρανκ ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Μπλιντ (64' Ακε), Ντάμφρις, Φαν Αανχολτ (65' Βάινταλ), Ντε Ρουν (74' Γκράβενμπερχ), Ντε Γιονγκ, Βαϊνάλντουμ, Βέγκχορστ (64' Μάλεν), Ντεπάι (82' Λ. Ντε Γιονγκ)

Αυστρία (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Χίντερεγκερ, Ντράγκοβιτς (84' Λάινχαρτ), Ούλμερ, Λάινερ, Αλάμπα, Λάιμερ (61' Γκρίλιτς), Σλάγκερ (84' Ονισίβο), Μπάουμγκάρντνερ (70' Λαζάρο), Γρέγκοριτς (62' Κάλαϊτζιτς), Ζάμπιτσερ.

Δανία-Βέλγιο 1-2

Το απόγευμα η ψυχωμένη Δανία, στη σκιά του τραυματισμού του Έρικσεν, και μπροστά σε 25.000 οπαδούς της στην Κοπεγχάγη έβαλε δύσκολα στο Βέλγιο, ομάδας που είναι εκ των φαβορί για το τρόπαιο.

Ο Πόουλσεν έβαλε τους Σκανδιναβούς μπροστά σχεδόν με τη… σέντρα του παιχνιδιού, με τους Δανούς να πιέζουν αφόρητα τους εμβρόντητους Βέλγους στο πρώτο ημίχρονο και να χάνουν ευκαιρίες και για άλλα γκολ.

Ωστόσο, το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό, καθώς ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, πέρασε στο παιχνίδι τον Κέβιν ντε Μπρόινε και ο προερχόμενος από τραυματισμό άσος της Μάντσεστερ Σίτυ γύρισε το ματς.

Ο Βέλγος έβγαλε μαγική πάσα στον Αζάρ για το 1-1 στο 55΄ και δεκαπέντε λεπτά αργότερα σκόραρε για να ολοκληρώσει την ανατροπή για την ομάδα του.

Συνθέσεις:

Δανία (Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ (84? Σκοφ Όλσεν), Κιάερ, Μέλε, Βας (61? Στρίγκερ-Λάρσεν), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (72? Γένσεν), Πόουλσεν (61? Νόργκααρντ), Ντάμσγκααρντ (72? Κορνέλιους), Μπρέιθγουεϊτ

Bέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Ντεναγέρ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Μενιέ, Τίλεμανς, Ντεντόνκερ (59? Βίτσελ), Τόργκαν Αζάρ (90+5? Βερμάελεν), Μέρτενς (46? Ντε Μπρόινε), Καράσκο (59? Εντέν Αζάρ), Λουκάκου

Ουκρανία-Βόρεια Μακεδονία 2-1

Στο πρώτο ματς της ημέρας, η Ουκρανία άντεξε στην πίεση της Βόρειας Μακεδονίας, πήρε τη νίκη και θα τα παίξει όλα για όλα απέναντι στην Αυστρία την τελευταία αγωνιστική.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο και από ένα… χαμένο πέναλτι, με τους παίκτες του Αντρέι Σεφτσένκο να ανοίγουν το σκορ στο 34’ με τον Γιαρμολένκο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Γιάρεμτσουκ έκανε το 2-0 δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του.

Η Βόρεια Μακεδονία μείωσε στο 57’ με τον Αλιόσκι, ο οποίος έχασε πέναλτι, αλλά πήρε το… ριμπάουντ και σκόραρε. 

Από το σημείο εκείνο και μετά οι γείτονες προσπάθησαν να πιέσουν για την ισοφάριση, όμως δεν τα κατάφεραν.

Μάλιστα, στο 83΄η Ουκρανία κέρδισε πέναλτι, όμως δεν κατάφερε να κάνει το 3-1 και να κλειδώσει νωρίτερα το ματς.

Συνθέσεις
 

Ουκρανία: Μπουσκάν, Στεπανένκο, Γιαρμολένκο (70' Τσιγκάνκοφ), Μαλινόφσκι (92' Σόμπολ), Γιάρεμτσουκ (70' Μπεσιέντιν), Σαπαρένκο (78' Σίντορτσουκ), Ζαπάρνι, Μικολένκο, Ζιντσένκο, Καραβάεφ, Ματβιένκο.

Βόρεια Μακεδονία: Ντιμιτριέφσκι, Αντέμι (86' Ριστέφσκι), Αλιόσκι, Μπάρντι (77' Αβραμόφσκι), Ελμάς, Μουσλίου, Πάντεφ, Νικόλοφ (46' Τραϊκόφσκι), Ριστόφσκι, Σπιρόφσκι (46' Τσουρλίνοφ), Βελόφσκι.

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

JA  Greece: Το Παγκόσμιο Χρυσό κατέκτησε η μαθητική «start  up» Isometricks

Εκπροσωπώντας την Ευρώπη η «Ιsometricks» κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior  Achievement  «JA  Worldwide De …