Έπεσαν κάτω από τους 300 οι διασωληνωμένοι – άλλοι 14 θάνατοι

Φωτογραφία αρχείου

EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας σημείωσαν μικρή άνοδο και ανήλθαν σε 66 • Ανακοινώθηκαν 248 νέα κρούσματα.

Για πρώτη φορά έπειτα από αρκετό καιρό, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι για Covid-19 έπεσε κάτω από τους 300, γεγονός που οδηγεί στην εκτόνωση της πίεσης στα νοσοκομεία της χώρας. Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ο αριθμός αυτός ανέρχεται πλέον σε 296 από 301 χθες. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο ρυθμός μείωσης παραμένει αργός. 

Το 64,9% είναι άνδρες, η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη, ενώ τo 84,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ωστόσο, οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας σημείωσαν μικρή άνοδο (κατά 4,76%) και ανήλθαν σε 66. Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 68 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη.

Άλλοι 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό στη χώρα, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.548 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 248, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 418.342, εκ των οποίων το 51,2% είναι άνδρες.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Google: Προχωρά σε απολύσεις 28 εργαζομένων–Ζητούσαν να ακυρωθεί σύμβαση με το Ισραήλ

Σε απολύσεις 28 εργαζομένων προχώρησε η Google, καθώς αυτοί συμμετείχαν σε κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την …