Συναντήσεις Κυριακίδου με Μητσοτάκη και Κικίλια για τους εμβολιασμούς

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με την Ευρωπαία Επίτροπο, αρμόδια για την Υγεία και Ασφάλεια των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε για ακόμα μία φορά ερμηνεία των αριθμητικών στοιχείων κατά το δοκούν υποστηρίζοντας ότι στην Ελλάδα έχουν ξεπεραστεί «αισίως τα 7,5 εκατομμύρια εμβόλια τα οποία έχουν χορηγηθεί πια σε συμπολίτες μας».

«Αλλά από δω και στο εξής ειδικά καθώς θα μπαίνουμε στον Ιούλιο το πρόβλημα δεν θα είναι η διαθεσιμότητα τόσο των εμβολίων όσο η προθυμία των υπολοίπων συμπολιτών μας πια να εμβολιαστούν» είπε.

Και τόνισε την ανάγκη να πειστούν οι «νεότερες ηλικίες να συμμετέχουν στη διαδικασία του εμβολιασμού, είναι κάτι στο οποίο αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία».

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι πρέπει επίσης να κλείσουν «κάποια κενά σε εμβολιασμούς συμπολιτών μας μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίοι ενδεχομένως να αντιμετώπισαν τη διαδικασία με μεγάλη επιφυλακτικότητα, τώρα όμως δεν έχουν κανένα λόγο πια να είναι επιφυλακτικοί καθώς τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά».

Εurokinissi

Η κ. Κυριακίδου σημείωσε ότι η Ε.Ε. έχει «υπογράψει συμφωνία με μία εταιρεία για το 2022 -2023 και έχει ολοκληρωθεί χθες το βράδυ και δεύτερη συμφωνία με ακόμα μία εταιρία για εμβόλια για το 2022 - 2023 και θα προχωρήσουμε ξανά με ένα χαρτοφυλάκιο που θα μας εξασφαλίζει ιδιαίτερα όσον αφορά και τις μεταλλάξεις».

Νωρίτερα, η ίδια βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, με τον  υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και μαζί επισκέφτηκαν το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας».

Η Επίτροπος έδωσε συγχαρητήρια στις ελληνικές αρχές, σύμφωνα με την ίδια, το «εμβολιαστικό πρόγραμμα κινείται με πολύ γρήγορους, αλλά θα έλεγα και σωστούς ρυθμούς, με στόχο να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τον πληθυσμό, για να μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας».

Παράλληλα, επισήμανε ότι βρισκόμαστε σε μια «εύθραυστη φάση της πανδημίας. Τα περιστατικά του κορονοϊού στην Ευρώπη, σε όλα τα κράτη-μέλη μειώνονται συνεχώς, αλλά δεν είναι περίοδος για εφησυχασμό. Υπάρχουν οι μεταλλάξεις. Τις παρακολουθούμε στενά και το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στον κάθε Έλληνα πολίτη είναι ότι όλα τα εμβόλια, τα οποία έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, και τα τέσσερα, είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «είμαστε σε μια πανδημία πρωτόγνωρη που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε όλοι και που εδώ βλέπετε το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας που είναι η κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια εμβολίων. Έχει γίνει με προσωπικό κόπο και κόστος, γιατί δεν είναι εύκολο πάντα να συμφωνούν όλοι και στη μονάδα του χρόνου. Έγινε όμως. Βλέπετε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ευρώπη προχωρά με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς - και εδώ στην Ελλάδα βέβαια».

Τέλος, επανέλαβε ότι για το πρόγραμμα «Ελευθερία» συγχρονίζεται και συνεργάζεται το υπουργείο Υγείας και όλοι οι εργαζόμενοι της Υγείας, το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, τα Σώματα Ασφαλείας, η Πολιτική Προστασία, και δίνουν τη δυνατότητα σε όλον τον κόσμο να εμβολιάζεται αξιοπρεπώς, με τάξη, χωρίς ταλαιπωρία, πάντα με επιστημονικούς όρους και με ασφάλεια.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …