Πρωτοφανής επίθεση ιερέα σε μητροπολίτες με καυστικό υγρό

EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σοκ στη Μονή Πετράκη και όχι μόνο από την πρωτοφανή επίθεση, που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, με τραυματίες επτά μητροπολίτες, δύο κληρικούς των Συνοδικών Δικαστηρίων και έναν αστυνομικό.

Ένας ιερομόναχος 37 ετών, που ανήκε στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας αλλά καθαιρέθηκε καθώς κατηγορούνταν για υπόθεση ναρκωτικών, επιτέθηκε σε όλα τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου με καυστικό υγρό.

Οι μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας και Γουμενίσσης Δημήτριος διακομίστηκαν στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ, ενώ οι Κηφισίας Κύριλλος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Γλυφάδας Αντώνιος και Ζακύνθου Διονύσιος, οι οποίοι φέρουν ελαφρότερα εγκαύματα, παραμένουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

«Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 37χρονος δράστης, ο οποίος έχει οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, που διερευνά την υπόθεση. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ., φέρεται να τους είπε ότι θεωρεί σκευωρία την υπόθεση με ναρκωτικά για την οποία κατηγορείται.

«Αποφύγαμε τα χειρότερα» 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

«Αποφύγαμε τα χειρότερα» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διακομίστηκαν αρχικά οι τραυματίες.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι με τη φροντίδα των ιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία» επισήμανε.

Αναφερόμενος στην επίθεση, είπε πως είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας γιατί είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημα του» και ότι είχε εφοδιαστεί πιθανότατα με βιτριόλι, το οποίο έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου. 

Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου

«Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει και ενημερώνεται συνεχώς. Είναι προφανές ότι είναι ένα τραγικό συμβάν, έχει δύο εκφάνσεις. Η μια αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο έχει ήδη επιληφθεί και ο υπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης και το άλλο είναι ιατρικής φύσεως και έχει να κάνει με το Υπουργείο Υγείας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο.

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επικοινώνησαν τόσο ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και άλλοι πολιτικοί.

Σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε «τη βαθύτατη λύπη του για την ειδεχθή επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη» και «τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια για την ταχεία ανάρρωση των θυμάτων της επίθεσης».

Τον «αποτροπιασμό» της εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία της με τον Αρχιεπίσκοπο. 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος είχε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προκειμένου να του εκφράσει τη συμπαράσταση της Μητρός Εκκλησίας και του ιδίου προσωπικώς και να ευχηθεί ταχεία αποκατάσταση της υγείας όλων όσοι τραυματίστηκαν.

Το ενδιαφέρον, τη συμπαράσταση και τις ευχές της για γρήγορη ανάρρωση εξέφρασε στον κ. Ιερώνυμο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Η επίθεση με βιτριόλι κατά Μητροπολιτών και άλλων συμπολιτών μας συνιστά αποτρόπαια πράξη. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση και καλή επάνοδο στα καθήκοντά τους», έγραψε στο Twitter η Ν. Κεραμέως.

Τις «πλέον θερμές ευχές» για «ταχεία ανάρρωση των πληγέντων» εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο και  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πώς γιόρτασε ο Νίκος Ανδρουλάκης την Καθαρά Δευτέρα

Στην εξοχή πέρασε την Καθαρά Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα ανέβασε φωτογραφία …