Επιμένουν για ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Με λιγότερο από έναν μήνα να απομένει για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Ιαπωνία από ανθρώπους που είναι κατά της τέλεσής τους, με αφορμή την ύπαρξη της πανδημίας του κορονοϊού. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων και η ΔΟΕ αποφάσισαν να υπάρχει όριο χωρητικότητας 50% και έως 10.000 θεατές στα στάδια και τα γήπεδα που θα διεξαχθούν οι Αγώνες, παρά τις αντιρρήσεις γιατρών αλλά και πολιτών.

Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της τελευταίας διαδήλωσης κατά των Αγώνων,  που έγινε μπροστά από την έδρα της μητροπολιτικής κυβέρνησης του Τόκιο, ήταν η Ατσούκο Ναγκαγιάμα, η οποία φαινόταν τόσο θυμωμένη που έτρεμε, κρατώντας ένα πλακάτ με το μήνυμα: «Ακυρώστε τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να προχωρήσουμε με τους Αγώνες γιατί γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές μεταλλάξεις του κορονοϊού που κυκλοφορούν ήδη στο Τόκιο», είπε εκνευρισμένη σε δηλώσεις της στο τηλεοπτικό δίκτυο της Deutsche Welle.

AP PHOTO

Οι διαδηλωτές συναντήθηκαν στην περιοχή Σιντζούκου του Τόκιο πριν βαδίσουν σε μια πλατεία κοντά στον πολυσύχναστο σταθμό της πόλης, πάντα υπό τη συνοδεία των αστυνομικών. 

AP PHOTO

Οι διαμαρτυρόμενοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% των πολιτών της Ιαπωνίας που λένε ότι δεν συμφωνούν με τους Αγώνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης δημοσκόπησης, ποσοστό που είναι μικρότερο από το 84% που είχε καταγραφεί στα τέλη Μαΐου.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δένδιας: Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση του οικιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων

O υπουργός Εθνικής 'Αμυνας βρίσκεται σήμερα στην Ορεστιάδα συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δ. …