Παπαθανάσης- ΣΚΑΙ 100.3 για Ελληνικό: Άμεσα έργα ύψους 20 εκ. ευρώ- το 2025 ο πρώτος πύργος

Σήμερα ξεκινά η φάση των έργων στο Ελληνικό, τόνισε στον ΣΚΑΙ 100.3 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία των υπογραφών της συμφωνίας ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και τη Lamda Development που αφορά τη μεταβίβαση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της "Ελληνικό Α.Ε.".

Το ΤΑΙΠΕΔ εισέπραξε το ποσό των 300 εκατ. ευρώ ως πρώτη δόση από το τίμημα των συνολικά 915 εκατ. ευρώ και επιπλέον, παρέλαβε την εγγυητική επιστολή πιστούμενου τιμήματος μέγιστου ποσού άνω των 347 εκατ. ευρώ.

 Ο κος Παπαθανάσης τόνισε ότι ξεκινούν άμεσα έργα ύψους 200 εκατ. ευρώ μεταξύ των οποίων κέντρο ΑΜΕΑ και εκθεσιακό κέντρο στην Παραλία.

Πρόσθεσε ότι ένας από τους πύργους θα είναι έτοιμος το 2025.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε ότι οι πρόδρομες εργασίες που αφορούν κυρίως τις κατεδαφίσεις έχουν ξεκινήσει από πέρυσι.

Σημείωσε μάλιστα ότι πρέπει να κατεδαφιστούν 913 κτήρια.

Σύμφωνα με τον κο Παπαθανάση το έργο αυτό δίνει το μήνυμα στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα ότι αφού είμαστε ικανοί να τρέξουμε ένα τόσο μεγάλο έργο, τότε μπορούμε να τρέξουμε ακόμα γρηγορότερα τα μικρότερα.

Αναφερόμενος στο νέο αναπτυξιακό νόμο δήλωσε ότι η ένταξη υπαγωγής θα χρειάζεται μόλις 60 μέρες και θα βάλει χιλιάδες έργα μέσα στην οικονομία.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών - Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για «ντιλαρίσματα» πίσω από τις κουρτίνες, όπως καταδεικνύουν οι …