Εργατικό ατύχημα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης στη Θεσσαλονίκη

Τον τραυματισμό εργαζομένου οδηγού στον δήμο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στον δήμο, τονίζοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται «ατύχημα» με τράκτορα» και ότι έχουν «καταγγελίες από συναδέλφους για την ελλιπή συντήρηση που γίνεται στα οχήματα από τις ιδιωτικές εταιρίες όλα αυτά τα χρόνια».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χθες, Τρίτη 29/6, μέσα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Φορτωμένος με κοντέινερ τράκτορας του δήμου Θεσσαλονίκης ανατράπηκε, με αποτέλεσμα ο οδηγός να τραυματιστεί και να χρειαστεί 4 ράμματα. 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται «ατύχημα» με τράκτορα και έχουμε καταγγελίες από συναδέλφους για την ελλιπή συντήρηση που γίνεται στα οχήματα από τις ιδιωτικές εταιρίες όλα αυτά τα χρόνια.  Παρά τα εκατομμύρια που έχουν τσεπώσει οι ιδιωτικές εταιρίες, πολλά οχήματα ειδικά της καθαριότητας έχουν σοβαρά προβλήματα και είναι επικίνδυνα. Το όχημα που ανατράπηκε έχει προβλήματα και τα λάστιχα του είναι σε άθλια κατάσταση. 

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση Ζέρβα που με την πολιτική της και στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων. «Έξοδα» που πρέπει να μειώσει θεωρεί και διοίκηση Ζέρβα τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων.  

Απαιτούμε την άμεση προμήθεια όλων των ανταλλακτικών και υλικών για να γίνεται η συντήρηση των οχημάτων από το μηχανουργείο του δήμου και την προμήθεια νέων οχημάτων.

Ζητούμε επιτέλους να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες στα οχήματα και τους χώρους δουλειάς. Παρά τις καταγγελίες που έχουμε κάνει δεν έχει γίνει παρέμβαση. 

Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγέλλουν αυτή τη κατάσταση, να αρνούνται να εργαστούν με επικίνδυνα οχήματα, να αγωνιστούν για να επιβάλουμε όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται στους χώρους δουλειάς μας», τονίζει το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός τώρα στην Λακωνία νότια της Βάθειας

Σεισμός τώρα στην Λακωνία μεγέθους 4.0 Ρίχτερ με επίκεντρο νότια της Βάθειας   Γεωδυναμικό Ινστιτούτο …