Σταϊκούρας για συμφωνία ΟΟΣΑ: Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό βήμα

Ένα πολύ σημαντικό βήμα ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία για την ελάχιστη φορολόγηση των πολυεθνικών εταιρειών. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος συναντήθηκε στη Αθήνα με τον νέο Γ. Γ. του ΟΟΣΑ Μάτιας Κόρμαν (Mathias Cormann).

Στην ανάρτησή του στο Instagram αναφέρει τα εξής: "Πρώτη συνάντηση του νέου Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ Μάτιας Κόρμαν, μετά την επιβεβαίωση σήμερα, στην Ολομέλεια, του Πλαισίου των δύο Πυλώνων της συμφωνίας στον ΟΟΣΑ 130 χωρών – συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας – για μια νέα παγκόσμια φορολογική αρχιτεκτονική. Στόχος είναι οι πολυεθνικές επιχειρήσεις να καταβάλλουν τον φόρο που τους αναλογεί στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται. Η προσπάθεια συνεχίζεται, με εντατικούς ρυθμούς, για την οριστικοποίηση της συμφωνίας τον Οκτώβριο. Ένα πολύ σημαντικό βήμα ολοκληρώθηκε".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος 0,06%, στα 175,44 εκατ. ευρώ ο τζίρος

Πάντως η αγορά έκλεισε με θετικό πρόσημο για έκτη συνεδρίαση στη διάρκεια των οποίων ο …