Σλοβένος πρωθυπουργός: Κατηγορώ σε όσους εξοπλίζουν την Τουρκία- Στο καδρο και Γερμανία

Σαφή θέση κατά του εξοπλισμού της Τουρκίας από τη Γερμανία και άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. πήρε προ ολίγου ο Σλοβένος πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ανταποκριτές της Ε.Ε. στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την έναρξη της σλοβενικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Γιάνσα ανέφερε συγκεκριμένα: «Η κατάσταση με την Τουρκία έχει σταθεροποιηθεί, αλλά υπάρχουν ζητήματα που εκκρεμούν… Ανεξαρτήτως από το γεγονός ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ, εξαιτίας της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει τα κράτη-μέλη [της Ε.Ε.] να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά. Οι μεγάλης κλίμακας αγορές εξοπλισμών εκ μέρους της Τουρκίας από κράτη-μέλη της Ε.Ε. απειλούν να ανατρέψουν την ισορροπία δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο και να οδηγήσουν στο επόμενο βήμα στο σπιράλ της κλιμάκωσης».

Ο κ. Γιάνσα χαρακτήρισε το θέμα ως ένα από τα «εκκρεμή ζητήματα-κλειδιά» μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. Η υποστήριξη για την Ελλάδα και την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με την Τουρκία «είναι πιο ισχυρή πλέον…είμαστε πιο ενωμένοι», πρόσθεσε ο Σλοβένος πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε, έκανε μεγάλη προσπάθεια για να εξηγήσει στα υπόλοιπα κράτη-μέλη τον πραγματικό κίνδυνο κλιμάκωσης των εντάσεων.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Υποκρισία οι δηλώσεις Κασσελάκη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ άσκησε κριτική σε δηλώσεις του Στέφανο Κασσελάκη περί καπηλείας του …