Οργή στην Τουρκία με τις φωτογραφίες του εξοχικού παλατιού του Ερντογάν

Το «παλατάκι» του Ερντογάν με θέα προς τη θάλασσα

Μπορεί οι Τούρκοι πολίτες να μην μπορούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους και για φροντίσουν τα παιδιά τους, αλλά ο «σουλτάνος» πρόεδρος της χώρας απέκτησε νέα υπερπολυτελή εξοχική κατοικία, στις ακτές του Αιγαίου, στη Μαρμαρίδα. Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του νέου παλατιού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τον αρχιτέκτονα Ορχάν Σαριαλτούν, που ανέλαβε την κατασκευή του, έχει προκαλέσει οργή στη χώρα.

Άλλωστε, δεν πέρασαν μέρες από τότε που η σύζυγος του Τούρκου προέδρου, που έχει ιδιαίτερα μεγάλη αγάπη σε ρούχα, παπούτσια και τσάντες πολυτελείας μεγάλων οίκων, συνέστησε στους δοκιμαζόμενους από την οικονομική κρίση πολίτες «να κόψουν τις σπατάλες» και να «μειώσουν τις μερίδες» που καταναλώνουν.

Το παλάτι, που χτίστηκε σε έκταση 90 στρεμμάτων, ολοκληρώθηκε πριν από δύο χρόνια, ωστόσο τώρα δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες, που αποκαλύπτουν όχι μόνο γιατί κόστισε 74 εκατ. δολάρια, αλλά και ότι βρίσκεται σε περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, με πολύ μεγάλη ιδιωτική παραλία, ενώ έχουν γίνει παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον. 

Την ίδια ώρα οι πολίτες της χώρας υποφέρουν τόσο από την οικονομική κρίση, που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, όσο και από την πανδημία που ήρθε να επιδεινώσει περαιτέρω τις συνθήκες διαβίωσής τους. Ο πληθωρισμός τρέχει με 17,5%, οι τιμές των τροφίμων μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκαν κατά 15% και του φυσικού αερίου κατά 12%.

«Μας λένε να κάνουμε οικονομία στο φαγητό, αλλά αυτοί έχουν λεφτά για ακριβές τσάντες και πολυτελή παλάτια» δήλωσε οργισμένο ο Χασάν Οζμπιλέκ, συνταξούχος 71 ετών, που πουλάει χαρτομάντιλα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης. «Ο πρόεδρος πάντα έλεγε ότι εκπροσωπεί τους απλούς ανθρώπους, ότι έχει ταπεινή καταγωγή, αλλά πια ζει σαν σουλτάνος όταν όλοι οι υπόλοιποι κάνουν καθημερινό αγώνα να επιβιώσουν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της αντιπολίτευσης από τα Μούγλα, όπου βρίσκεται η Μαρμαρίδα, Μπουράκ Ερμπάι, «ο κόσμος έχει απαυδήσει από όλα αυτά. Δεν είναι μόνο το παλάτι εδώ, είναι και εκείνο στο Βαν. Είναι τα ιδιωτικά αεροσκάφη και τα τζετ. Και την ίδια ώρα οι πολίτες δεν έχουν ψωμί να φάνε».

Οργή είχε προκαλέσει το 2014 και η κατασκευή κατοικίας στον δασικό Δρυμό Ατατούρκ στην Άγκυρα, περιοχή που είχε δώσει στο τουρκικό δημόσιο ο πρώτος πρόεδρος της χώρας. Το σύμπλεγμα των 1.000 δωματίων προκάλεσε προσφυγές από πολίτες και οργανώσεις, αλλά έπεσαν στο κενό.
 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …